Saturday, January 25, 2014

Citytrip: Leiden en Dordrecht




Elke kerstvakantie proberen we met de familie een tripje te plannen naar een stad. We noemen dit ook wel de stedentrip. Omdat we in de zomervakantie al een grote reis naar Australië hebben gemaakt, besloten we deze kerstvakantie naar een stad in Nederland te gaan. De leukste steden zijn voor mij te vinden in de Randstad en als enige uitzondering in het zuiden Maastricht. Dit keer besloten we om eerst een paar dagen naar Leiden te gaan en op de terugreis nog een nachtje in Dordrecht te verblijven. Ik neem jullie mee door een Rondje Randstad !



Leiden 




De eerste stop was in Leiden, waar we ongeveer 3 dagen zouden blijven. Leiden is echt een studentenstad, dus overal zie je cafés voor studenten en universiteiten. We sliepen voor deze 3 dagen in het Golden Tulip Hotel, dat is dichtbij het centrum. Het hotel viel soms nogal tegen omdat het ontbijt bijvoorbeeld

Misschien volgen jullie Mascha van beautygloss, maar laatst viel het mij op dat zij in dezelfde week ook in Leiden was. Ik zag namelijk een foto van deze poort, de Morspoort, op beautygloss.nl staan hoe toevallig. Overal in Leiden zie je trouwens poorten en bruggetjes aan het water. 



De Burcht is gelegen op een heuvel waar je helemaal kan uitkijken op de stad. Zo heb je een overzicht over de hele stad, dit is echt één van de mooiste uitzichten op Leiden. 

Leiden heeft zoveel leuke restaurantjes en winkels. Zo hebben een keer bij La Cloche gegeten, een heel leuk restaurantje op een mooie locatie. En een heel lekker Italiaans restaurant: La Piccola. Op de tweede dag zag ik trouwens weer een hele andere kant van Leiden, de stad heeft namelijk eindeloze grachten met de mooiste huizen.


Rotterdam


Op onze weg richting Dordrecht besloten we om nog even een korte stop te maken in Rotterdam. Het was ongeveer 5 jaar geleden dat ik voor het laatst in de stad was. Toen ik naar buiten liep, was ik gewoon zo verbaasd hoe groot en impressive alle gebouwen waren. Het leek heel even alsof ik in New York was. Bij de hoge, moderne gebouwen hoort natuurlijk ook een modern station. Sinds een paar maanden heeft Rotterdam een nieuw station (zie hierboven). 

Een nadeel aan Rotterdam is dat je nooit echt weet waar het centrum is. Bij veel steden kan je al zien waar het stadscentrum is. Maar omdat Rotterdam vroeger is gebombardeerd, zijn er maar weinig oude gebouwen overgebleven. De hele stad bestaat nu haast uit wolkenkrabbers en nieuwe woningen. Als uitzondering is het Stadhuis niet gebombardeerd, en dat is dus zo ongeveer het centrum. 

 Gelukkig was dichtbij het Stadshuis de Koopgoot, een soort Kalverstraat van Rotterdam. Daar zijn we natuurlijk nog even gestopt om wat te shoppen. Daarna door naar de Bijenkorf, zie hierboven hoe cool het gebouw eruit ziet ! Het gebouw lijkt nogal vies maar het moet een soort bijenkorf voor bijen voorstellen.

Ik weet dat New York een prachtige skyline heeft, daarom wou ik ook wel even een kijkje nemen in Rotterdam. Op deze foto zie je de skyline niet heel goed maar all die gebouwen waren zo hoog ! Je kijkt dan echt je ogen uit, op de foto zie je trouwens ook de beroemde Erasmusbrug. 


Dordrecht



Na een paar uurtjes in Rotterdam, stappen we op de trein richting onze laatste stad: Dordrecht. Eerlijk gezegd had ik voordat ik de stad bezocht nog niet zo veel gehoord van deze stad. Toen ik een vriendin van mij vertelde dat ik naar Dordrecht ging zei ze: Oh ja, Dordt !!! Inwoners van de stad noemen de stad dus Dordt haha. De stad is wel vrij klein maar ontzettend gezellig, en vooral mooie huizen en gebouwen (ik zou het niet erg vinden om hier een huis te hebben :-)



Vooral deze huizen vallen erg bij mij in de smaak, ze doen mij een beetje denken aan een grachtenpand in Amsterdam. Ik denk dat deze huizen trouwens wel wat betaalbaarder zijn dan in Amsterdam.


Het is echt zo'n leuk stadje, vooral de grachten waar je dan langs kan lopen.

Al een tijdje was ik heel benieuwd naar Bubble Tea. Dit is een drankje met thee,siroop en hele bijzondere bolletjes onderin. Als je de bolletjes stuk bijt zit er in de binnenkant een soort vruchtensap. Je kan kiezen uit verschillende soorten thee, siroop en balletjes. Ik had al even opgezocht of er ook een Bubble Tea winkel in Dordrecht zat, en ja hoor. Daarom zijn we er op de laatste dag nog even naar toe gegaan. Ik had groene thee met appel en lychee balletjes mmmmmm...





Voordat we echt weer vertrokken met de trein zijn we nog heel even wat gaan eten in Villa Augustus. Dit is een soort café/restaurant/hotel aan de rand van Dordrecht die als enige open is op zondag. Het is echt een heel bijzondere plek, want al het eten verbouwen ze in hun eigen tuin. Daarnaast hebben ze ook nog een winkel met allerlei lekkere hapjes en servies. Het hotel zag er ook heel mooi uit, ik zou daar wel een keer willen slapen.

Dit was mijn citytrip van Leiden en Dordrecht, hopelijk hebben jullie dit artikel met plezier gelezen. Tot de volgende keer !

XOXO

Julia van BD & BT


Monday, January 20, 2014

Voorspellende trend Spring 2014



Zolang ik mij kan herinneren is blauw mijn favoriete kleur. Hierbij gaat het natuurlijk om blauwe kledingstukken (waar ik nu al teveel van in mijn kast heb hangen), ik bedoel wie kan er nou niet zonder een mooie blauwe spijkerbroek, een lichtblauw zomerjurkje of een mooie blauwe blazer. Een blue-a-holic zal ik het noemen. Maar niet alleen in kledingstukken accessoires voor mijn kamer zou ik het liefst allemaal in blauw willen hebben, hoewel ik nu alles groen heb. Vorig jaar was de kleur lichtblauw op je nagels helemaal hot, raad eens wie als eerste de winkel inrende voor een potje nagellak. En nu in 2014, is de kleur lichtblauw out of the blue overal op straat te zien. 



Catwalk

Laat ik het voor eens en altijd duidelijk maken, trends beginnen op de catwalk. Stel je voor Chanel heeft deze zomer veel bloemenprints in haar collectie, dan nemen vele modemerken deze trend over. Zo zien winkels en modebloggers de trend en nemen het over. Dit gebeurde dus ook bij de kleur lichtblauw op de catwalk. Iedereen zag in de Spring 2014 collectie's bij Miu Miu, Balmain, Chanel en Marc Jacobs oversized blauwe jassen, rokjes en jurken. Hierboven twee outfits uit de collectie van Miu Miu.

Bloggers nemen de trend over

  
Door Girlscene heb ik deze Amerikaanse Annabelle Fleur met haar blog VIVALUXERY ontdekt. De zonnebril en de skaterskirt is , je raad het al, lichtblauw. Het lichtblauw combineert ze heel mooi met haar zilveren schoenen, wat de ideale combinatie is. Haar outfit bestaat dus vooral uit pastelkleuren. Ja ja het tweede outfit is niet lichtblauw, maar ik kon het niet laten om deze foto ook met jullie te delen. Deze kleur blauw vind ik namelijk ook erg mooi. De outfit is wat stoerder met de leren legging en de laarzen, maar zoiets zal ik ook zeker willen dragen. 

Trend 2014: lichtblauw ! 


Trend 2014
En als de trend dan eenmaal op de catwalk wordt gepresenteerd, gaat het snel in de modewereld. Veel winkels inspireren hun kleding namelijk op de laatste trends zodat bloggers en klanten met de nieuwste mode mee kunnen doen. In de collectie van Zara zie ik veel lichtblauwe items, het lichtblauwe rokje op de foto is hier één van. Klik hier om het rokje beter te kunnen bekijken. De grote online webshop Asos kan natuurlijk niet achter blijven en heeft talloze blauwe items toegevoegd.

XOXO Julia van 

Saturday, January 11, 2014

Review film: Catching Fire



Op 18 november was het voor Hungergames fans van over de hele wereld een spannende dag. De tweede film van de op Suzanne Collins gebaseerde boekenreeks: Catching Fire werd in Amerika voor het eerst getoond. Nadat de film ook in Nederland in première ging praatte iedereen over niks anders dan Catching Fire. Veel vriendinnen die waren geweest vonden het een geweldige film. Doordat ik toen in november het nogal druk had met school had ik helaas niet zo veel tijd. Maar in de kerstvakantie had ik de tijd van mijn leven dus heb ik hem eindelijk gezien. In deze review zal ik kort inleiden waar het verhaal over gaat, wat ik er van vond en tot slot geef ik een cijfer. 


Samenvatting film Catching Fire


 Nadat Katniss Everdeen in het eerste deel levend uit de arena is gekomen samen met Peeta, leeft ze niet langer meer in armoede. Alles lijkt perfect te zijn in het nieuwe leven van Katniss en haar familie totdat president Snow haar verwijt dat zij de oorzaak is van een beginnende opstand. Ook gelooft hij de 'geacteerde' liefde tussen Peeta en Katniss niet. Omdat de Hongerspelen al 75 jaar bestaat, is er een speciale Kwartskwelling waarbij alle tributen worden gekozen uit de voorgaande winnaars. Katniss is de enige vrouwelijke winaar waardoor zij sowieso de arena nog een keer in moet. Het leven stort in van Katniss omdat ze beseft dat ze waarschijnlijk nu niet zal overleven. Zal het leven van de bevolking veranderen door de opstand en zal Katniss overleven?

Wat vond ik er van ?



Ik had al gehoord dat de film ongeveer 2 en een half uur zou duren, dit is vrij lang voor een film. Ik dacht daarom dat zo'n lange film op een gegeven moment saai ging worden. Voor een deel speelt de film zich af in district 12 en een klein deel in de arena. Aan de ene kant zou ik toch wat meer willen zien in de arena zelf. Aan de andere kant vond ik het wel interessant hoe Katniss nu leeft en hoe haar zusje Prim is veranderd. Ook is de relatie tussen Peeta (Josh Hutcherson) en Katniss (Jennifer Lawrence) heel echt, deze twee acteurs lijken echt verliefd te worden in de film. De relatie tussen Gale en Katniss daarentegen vind ik wat oppervlakkig en niet 'echt'. Die relatie vond ik dus eerlijk gezegd wat minder. De speciale effecten zijn in deze film een stuk verbeterd dan de vorige film. De trainingszaal bijvoorbeeld is een stuk moderner geworden en alles ziet er echter uit. Dit komt natuurlijk ook omdat de makers een groter budget hebben, doordat de vorige film een succes was. 


De trainingszaal waar alle tributen in trainen voordat ze de arena ingaan vind ik echt een mooie scène. Ook zijn de kostuums van Katniss prachtig, vooral haar witte jurk vol met versieringen (ik werd er haast jaloers van haha).Nadat ik de film had bekeken had ik eerst echt geen woorden voor wat ik er van vond. Ik verliet de film haast met een open mond vol verbazing :-) Ik denk dat deze film de vorige film echt heeft overtroffen, en het is nu mijn lievelingsfilm. Als de film op dvd komt, ben ik de eerste die hem koopt ! Voor degenen die de film nog niet hebben gezien, moet je wel een beetje geloven in de fantasy in de film. Ik ben zelf ook niet echt weg van fantasy en het verhaal sprak mij eerst ook niet aan. Maar de films zaten goed in elkaar, en ik vond de relatie tussen Peeta en Katniss haast jaloersmakend. Ik denk dat ik nogal een crush op Peeta heb 

 Cijfer
Als je kijkt naar de vorige film van de serie zit Catching Fire een stuk beter in elkaar. De special effects zijn verbeterd door het grotere budget. In dit deel is er meer aandacht besteed aan de personages in District 12 en hoe zij leven. De arena duurt slechts 20 minuten, daar had ik toch wat meer van willen zien. Maar omdat ik er ook niet echt van houd dat mensen elkaar uitmoorden zoals in het vorige deel, is dat in Catching Fire veel minder. Katniss heeft in de arena namelijk een groepje bondgenoten die niet op het punt zijn om elkaar te vermoorden. De relatie tussen Peeta en Katniss door de film heen vind ik geweldig. De relatie tussen Gale en Katniss (en zelfs een vluchtige kus van Gale) vind ik wat oppervlakkig en niet 'echt'. Het was echt de moeite waard om deze film te recenseren omdat ik heel veel mensen aanraad om de film te gaan bekijken. Mijn cijfer voor Catching Fire is een 9.

 

Wednesday, January 1, 2014

Foto's van de maand: november & december


De tijd vliegt, het is alweer begin januari ! Deze keer laten we een selectie zien van foto's uit november en december, omdat we deze maanden het nogal druk hadden. In november en december sloeg het weer een paar keer flink om. Met als gevolg twee keer Code Rood in een deel van Nederland, waardoor veel scholieren vrij kregen. De maand december zit vol met feestdagen en heel veel lekker eten. The most wonderful time of the year. Als afsluiting van de maand december waren we ook nog eens 2 weken vrij! Neem een kijkje in ons leven van de maanden november en december!


JULIA: Eind oktober zat ik nog in mijn SE-week, begin november kon ik weer rustig ademhalen. De SE's waren eindelijk over, even geen leerwerk tot laat in de avond. Gelukkig gingen mijn toetsen ook redelijk goed. Om toch een klein feestje te vieren dat de SE-week over was gingen we naar de Subway. Ik wou hier al echt heel graag een keer heen, want ik was er nog nooit geweest. Ik hoorde van iedereen dat de broodjes too die for zijn, dat moest ik natuurlijk ook proberen. Deze keer had ik de Chicken Fijata met een mosterd-honingssaus, mmm..

2013-12-22 23.10.34.jpg wordt weergegeven

HANNA: Zoals sommige mensen misschien al weten is dat ik een nagellakverslaving heb. Ik heb nagellakjes in allerlei kleuren en merken. Mijn verzameling wordt steeds groter, op dit moment telt mijn collectie 68. Maar ik ben zeker nog niet uitgekeken op nagellak !


JULIA: Met mijn moeder blijf ik wel eens eten in de stad als we met z'n tweeën zijn. Eerst wouden we naar een soort Thais restaurant, maar daar bleek nu een sushi restaurant. Toen hebben we lekker sushi gegeten.

JULIA: Omdat ik in november nog steeds 15 kilometer heen fietste, had ik soms echt dorst! Daarom kon ik het niet laten om een milkshake te halen bij Frozen in Groningen. In de shake zaten verse aardbeien, yoghurt, witte chocolade en stroopwafel.

JULIA: Als mijn tante langs komt weet ik dat we weer een hele voorraad ongezonde dingen in huis hebben. Zo nam ze onder andere deze grote zak pepernoten mee, lekker!
-

 

JULIA: Het is inderdaad raar om in de herfst nog een hemdje te kopen, maar toen ik hem zag werd ik verliefd. Ik wou hem eigenlijk voor de lol passen, maar ik wou hem zo graag hebben dat ik het maar heb gedaan. Toch vind ik het wel geschikt voor de kerstdagen met een colbertje er over heen. Het hemdje is trouwens van de New Look!

2013-11-14 14.55.37.jpg wordt weergegeven
HANNA: Een zelfgemaakt schilderij maken was de opdracht bij kunst op school. En dit is het resultaat een slang die om een boom zit gewikkeld, dit doet mij terug denken aan mijn vakantie in Honduras.


JULIA: Toen ik een meisje hoorde praten dat ze verslaafd is aan Gossip Girl, deed me dat weer denken aan de tijd wanneer ik non-stop Gossip Girl zat te kijken. Mijn favo personage was Serena (of Blake Lively), ik vind haar stijl in de serie maar ook in het echt zo geweldig. Toen ik deze foto tegenkwam, bewees Blake Lively dat ze nog steeds een stijlicoon is!

Foto's december

2013-12-09 14.45.47.jpg wordt weergegeven

HANNA: Deze eendenslof heb ik voor sinterklaas gekregen. Vooral met koude winterdagen is het superlekker om iets warms om je voeten te hebben. Deze slof komt van de Xenos, je hebt ze ook nog in andere varianten. De slof is trouwens heerlijk zacht !

JULIA: In de maand december viel er gelijk een last van me af. Ik had eindelijk mijn Profielwerkstuk af

2013-12-06 09.25.08.jpg wordt weergegeven
JULIA: Ik vind de zonsopgang het mooiste dagdeel, omdat het licht vaak erg mooi valt. Soms is de lucht ook nog vol met allerlei kleuren.

2013-12-11 14.09.21.jpg wordt weergegeven

HANNA: In december hadden wij op school een gala voor de bovenbouw. Het is altijd best lastig om een mooi galajurkje te vinden, maar gek genoeg had ik bij H&M deze gelijk op het oog. Vooral de kleine pailletjes op de jurk in een hartvorm vind ik cute. Hij kostte trouwens maar 25 euro, wat wil je nog meer ?

2013-12-12 13.42.54.jpg wordt weergegeven

HANNA: En omdat het een gemaskerd gala was, heb ik daarbij natuurlijk een bijpassend masker. Precies in dezelfde kleur van mijn jurk en met wat zilveren glitters.

2013-12-17 20.55.08.jpg wordt weergegeven

JULIA: Mijn familie probeert vaak nieuwe dingen uit op het gebied van eten. Zo had mijn moeder deze keer kleine bapao broodjes gekocht met kip/rundvlees of varkensvlees. Echt een aanrader, mijn moeder kocht ze bij de C1000.

2013-12-22 23.55.52.jpg wordt weergegeven

HANNA: Door mijn enorme nagellakverzameling probeer ik van alles met kleuren, en ben ik gek op nailart. Om in de kerststemming te komen heb ik daarom mijn nagels in kerstsfeer gelakt. Helaas heb ik het daarna er afgehaald omdat het mislukt was haha.

gif maker

JULIA: Onze eerste eigen GIF, het kostte nogal wat moeite maar zie hier het resultaat. De GIF is nu te bewonderen bij onze About us pagina ! 

2013-12-23 12.12.52.jpg wordt weergegeven

HANNA: Het is altijd leuk om met een vriendin iets lekkers te bakken. We hadden deze keer normale koekjes gemaakt maar versierd met glazuur. Zijn ze niet mooi ?

2013-12-22 17.59.57.jpg wordt weergegeven

JULIA: Tijdens de Kerst is er in Groningen altijd een soort kerstmarkt met allerlei kraampjes. Je kan bij de kraampjes lekker eten of spullen voor in huis kopen. De boten bij de grachten zijn voor een paar dagen ook mooi verlicht. Ik kwam helemaal in de kerstsfeer toen ik langs alle kraampjes liep in de verlichte straten.

2013-12-25 13.28.26.jpg wordt weergegeven

HANNA: Kerst staat in het teken van eten en dan vooral veel en lekker. Het is tijdens Kerst ook altijd gezellig om met de familie al het eten samen klaar te maken. Zie hier ons toetje een zelfgemaakte soesjestaart met chocolade.


JULIA: Tweede Kerstdag hebben we met de hele familie gegeten. Wij hebben altijd als traditie dat er steeds iemand is die een thema bedenkt voor het kerstdiner. Diegene bedenkt dan ook gerechten die we maken voor bij het thema. Dit jaar was het sprookjes. Misschien kunnen jullie zien dat de koekjes lijken op rozen (Doornroosje).

2013-12-28 12.06.38.jpg wordt weergegeven

HANNA: Elk jaar ga ik met mijn basketbalteam naar Denemarken. Daar blijven we dan een paar dagen slapen en spelen we de hele dag basketbal. Het was superleuk !


JULIA: Dit jaar vierden wij op 31 december een soort van Kerst. We waren namelijk al te laat met kadootjes kopen voor Sinterklaas, en met Kerst hadden we het te druk. Dan maar op 31 december, de kadootjes lagen al vroeg onder onze kerstboom.


JULIA: De volgende dag ontbeet ik met mijn nieuwe Blond Amsterdam mok. Ik had al een grote mok maar ik wou nog iets om mee te ontbijten. I love Blond Amsterdam


Op naar 2014, hopelijk wordt dit weer een geweldig jaar !

XOXO Hanna en Julia van