Friday, June 28, 2013

Recept: Pasta genovese


Het werd wel weer eens tijd om een recept te posten, toen we ons blog begonnen werden de recept artikels best goed bekeken. Ook ben ik gek op koken,bakken,braden en maken ik doe het al vanaf kleins af aan. Mijn moeder had altijd als kind een eigen kookboek waar ze alle recepten die ze lekker vond op plakte. Zij heeft mij op 8-jarige leeftijd een schriftje gegeven waar ze tekeningen in maakte hoe ik recepten moest maken. Nu ik oud genoeg ben kook ik natuurlijk uit verschillende kookboeken, en ik doe het nog steeds graag!

Vandaag wil ik jullie een vrij makkelijk recept laten zien. Het is een Italiaanse pasta maar dan net iets anders, je moet er dus wel van houden. De volgende ingrediënten heb je nodig:


SPAGHETTI ALLA GENOVESE, ITALIAANS HOOFDGERECHT, VOOR 4 PERSONEN

                                 
                                                           - Pesto (groen)
                                                           - 4 aardappelen
                                                           - Parmezaanse kaas
                                                           - 400 gram spaghetti
                                                           -  300 gram sperziebonen
                                                           - Eventueel hamburgers of tartaartjes

STAP 1
Ik heb de pesto gekocht bij de Xenos omdat daar vaak hele aparte pesto varianten zijn. Zo is de pesto die ik heb gebruikt met een beetje limoen. Je kan ook zelf pesto maken dat is wel iets lekkerder. 


Recept voor pesto:
40 gram basilicum
1 teen knoflook (gehakt)
2 eetlepels pijnboompitten
35 gram Parmezaanse kaas
35 gram pecorino
zeezout
100 ml olijfolie

Doe de basilicum,gehakte knoflook, de pijnboompitten bij elkaar in een vijzel. Stamp de ingrediënten tot een vloeibaar mengsel. Voeg dan regelmatig de twee kazen toe met een scheut olijfolie. Blijf het mengsel stampen en voeg eventueel meer olie toe. Breng op smaak met zeezout en een beetje peper. En nu is je zelfgemaakte pesto klaar!


Nadat de pesto is gemaakt, doe je een bodempje water in een pan. Voeg een snufje zout toe en snijd daarna de aardappelen in blokjes. Haal de zijkanten van de sperziebonen eraf en snijd ze doormidden. Wacht tot het water begint te koken en zet het vuur dan lager. De aardappelen en boontjes moeten nadat het water kookt ongeveer 10-8 minuten in de pan zitten. 




STAP 2
Dan gaan we door met de spaghetti. Zorg ervoor dat je ongeveer 300 gram spaghetti hebt als je met 4 personen bent. 



Doe de 300 gram spaghetti nu in de pan waar de boontjes en aardappelen ook inzitten. Zorg ervoor dat de pasta goed ondergedompeld zit in het water. Breng het water weer op kook en zet het vuur daarna lager. De kooktijd van de spaghetti hangt af wat voor soort je hebt, op het pak zie je hoelang jouw spaghetti moet koken!
                    

STAP 3
Nadat de haast alle ingrediënten gaar zijn doe je je (zelfgemaakte) pesto in de pan. Doe steeds een klein beetje pesto in de pan en roer dat goed door het mengsel heen. Ik heb het hele potje gebruikt omdat ik pesto vaak heel lekker vind door de pasta genovese heen. 


De pasta is vegetarisch dus je kan de pasta zo eten. Maar als je toch het liefst nog een stukje vlees erbij wilt dan kan je een tartaartje of hamburger erbij bakken.


STAP 4
Rasp wat Parmezaanse kaas en serveer dat op tafel. Het lekkerste is dan om de kaas over de pasta heen te doen. Eet smakelijk !

Monday, June 24, 2013

Wishlist



Over 5 dagen  vier alweer ik mijn zestiende verjaardag. Vroeger keek ik er al een paar maanden van te voren naar uit. Dan maakte ik een verlanglijstje met alle dingen die ik graag wou hebben (boeken,films en  ontzettend veel speelgoed). Ook zat ik maanden van te voren te bedenken wie ik nou zou uitnodigen op mijn feestje. Maar nu ik ouder word realiseer ik me pas later dat ik bijna jarig ben, ook kan ik steeds minder bedenken wat ik wil hebben. Gelukkig zijn er altijd van die creatieve vriendinnen of tantes die van alles bedenken waar ik zelf nog niet aan had gedacht. Dit jaar heb ik toch een aantal dingen op mijn wishlist gezet die ik graag wil hebben, een aantal dingen krijg ik toch nooit maar stiekem hoop ik dat ik daarmee verrast word!

                                                               1 Beautyboeken
                 

Ongeveer een jaar geleden ben ik samen met Hanna begonnen met bloggen. Nu het eindelijk vakantie is en wij ons veel meer gaan inzetten om het blog Big dreams and beautiful taste een boost te geven en hopelijk meer mensen te bereiken. Als blogger ben je constant bezig met je blog. Creativiteit is als blogger ontzettend belangrijk omdat je vaak inspiratie zoekt om een nieuw artikel te maken. Wij laten ons inspireren door andere blogs te bezoeken en op het internet te surfen. Vandaag heb ik al mijn eerste verjaardagscadeau gekregen van een vriendin, zij vond het leuk om mij het boek: Style van Lauren Conrad te geven zodat ik meer inspiratie kon krijgen door het boek. Nu ben ik er heel blij mee omdat ik Lauren Conrad altijd al als een stijlicoon heb gezien en ik een aantal van haar boeken (L.A. Candy) met plezier heb gelezen. Wat ik opmerkte was dat er ook een ander boek van Lauren Conrad was namelijk: Beauty. Die gaat dus zeker op mijn verlanglijstje. Ook lijkt me het boek van Cynthia ofterwel Miss Lipgloss erg leuk, zij deelt in het boek haar beautygeheimen. Nu ik een aantal weken op vakantie ga is het heerlijk om een aantal leuke boeken mee te nemen. Een aanrader dus!

2 Sieraden
Misschien een beetje een afgezaagd cadeautje, maar ik vind het altijd leuk om te krijgen. Voor inspiratie wat ik moet vragen kijk ik vaak in mijn kamer en op sites wat ik nog graag zou willen hebben. Wat opviel was dat ik maar weinig oorbellen had. De oorbellen die ik bezit bestaan vaak ook nog maar uit één exemplaar, dus tijd voor nieuwe oorbellen! Zelf ben ik gek op opvallende oorbellen in zomerse kleuren, dus denk aan mintgroen,lichtblauw en neon tinten. Ook mijn collectie kettingen moeten langzamerhand een beetje worden bijgevuld, de trend van de zomer is namelijk ook de statement ketting. Statement kettingen in neon kleuren, goud en zilver je kan het zo gek niet bedenken het ligt allemaal in de winkels. Wat is er nou mooier om een statement ketting te combineren met een casual jurkje of blouse. 

3 Beautyproducten voor op reis

                   

Laatst zag ik bij de Hema een aantal producten die je mee kon nemen op reis. Natuurlijk wil je niet grote shampoos en douchegels meenemen maar het liefst zo klein mogelijk zodat het hopelijk nog in de toilettas past. In de zomervakantie ga ik naar Australië, daarvoor moet ik 24 uur in het vliegtuig zitten dus het is altijd handig om oordoppen en een slaapmasker mee te nemen voor in het vliegtuig. Bij de Hema hadden ze een goede deal voor maar 3,95 , een klein doosje met verfrissingsdoekjes,oordoppen,slaapmasker,tandenborstel en tandpasta ! Ook de kleine beautyproducten bij de Hema zijn heel handig om mee te nemen op reis. 

4 Geheugenkaartje camera

Als je naar een land gaat waar je niet vaak terug zou komen, moet je natuurlijk alle momenten vastnemen. Mijn broertje en ik hebben een aantal jaren geleden een mooie camera gekregen. Jaren hebben we foto's gemaakt zonder geheugenkaartje, er kunnen meestal een stuk of 10 foto's op de camera of je geheugen is al vol. Daarom is het een klein cadeautje om te vragen aan je familie of vriendinnen om zo veel foto's te maken van Australië.

5 Kitchen & Kitchen

 Elke dag moet ik 15 kilometer heen en terug fietsen naar school. Ik ben dus ongeveer 1 uur heen en 1 uur terug onderweg. Mijn fiets moet daarom veel versnellingen hebben, omdat ik vaak hele harde wind tegen heb. Maar de fiets moet ook comfortabel zijn en niet opeens uit elkaar vallen. Vorig jaar had ik ontdekt dat mijn zadel zwarte sporen afgeeft op mijn broek, om dit te voorkomen heb ik talloze zadelhoezen versleten.  Dit alles om er voor te zorgen dat ik geen zwarte strepen meer op mijn broek kreeg. Laatst vertelde een vriendin van mij dat er bij Kitchen & Kitchen hele leuke en vrolijke zadelhoezen zijn. Het geeft je fiets een boost en je hebt geen last meer van zwarte strepen!

6 Blond Amsterdam

Blond Amsterdam Mok BlondeliciousBlond Amsterdam Voorraadpot Pasta 'Even Bijkletsen'Blond Amsterdam Ovenwant 'Even Bijkletsen'Blond Amsterdam Sapkan 'Even Bijkletsen'

Twee maanden geleden heeft mijn moeder mijn favoriete Blond Amsterdam kop laten vallen omdat onze kast in elkaar stortte. Dat is dus hoog tijd voor een nieuwe want de kop vond ik zo mooi en daardoor had ik vaak zin om thee of chocolademelk te drinken. Vroeger was ik al gek op alles van Blond Amsterdam en ging ik als ik in de Bijenkorf Amsterdam was gelijk naar het deel met alle Blond koppen, borden en agenda's. De dessins van het servies en andere spullen vind ik altijd erg vrolijk en grappig om overal mee naar toe te nemen. Op moederdag of vaderdag hebben ze zelf speciale serviezen koppen met iets liefs erop, dan vind ik natuurlijk helemaal geweldig. 

Thursday, June 13, 2013

Stijlicoon van de maand: Kendall & Kylie Jenner

Geen titel #9



De zussen uit California: Kendall Jenner & Kylie Jenner zijn hot in Amerika, en hier in Nederland beginnen steeds meer mensen de fashionista's te kennen! Sommige onder jullie zullen deze zussen vast wel kennen maar voor een aantal blijft het de vraag: 'Wie zijn dat dan? 


                    

Kendall & Kylie Jenner, halfzussen van de beroemde en beruchte Kim Kardashian, die regelmatig in het nieuws is. Al van jongs af aan groeien zij op met de bekendheid van de familie Kardashian en dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Toen Kylie 10 jaar was (nu 15 jaar) en Kendall 12 jaar (nu 18 jaar) begon de serie Keeping up with the Kardashians , waar je een kijkje in het leven van de familie Kardashian/Jenner krijgt.


Kendall Nicole Jenner

       
De oudste van de twee, model en 'West Coast Fashion Contributors'  voor het tijdschrift Seventeen. Op jonge leeftijd heeft ze al een passie voor fashion waardoor ze een contract krijgt bij Wilhelmina Models. Ze doet onder andere modellenwerk voor Forever 21, Teen Vogue, OPI en Woodies. 

Fashion en Kendall

    

Door haar lengte (rond de 1,78) is Kendall op jonge leeftijd begonnen met modellenwerk, ze heeft er altijd plezier in gehad. Haar stijl kan ik omschrijven als girly dus veel pastel kleuren en strakke jurkjes waar haar figuur goed in uitkomt. Kendall is bezig om steeds succesvoller te worden vorig jaar stond ze op de cover van Miss Vogue en Harpers Bazaar Arabia.

                         kendall jenner harpers bazaar arabia 2013

Get the look van Kendall Jenner

Kendall draagt in de zomer vaak shorts in allerlei kleuren, maxi dresses en schattige topjes. Get the look van Kendall hieronder!
Geen titel #10


Kylie Kristen Jenner

       
Kylie Jenner, de jongste dochter van Bruce Jenner en Kris Jenner. Vroeger was het modelbestaan niks voor Kylie. Alleen haar zus Kendall was erg bezig met model zijn. Later vond ze het best leuk om af en toe samen met haar zus model te staan voor een merk (bij bijvoorbeeld het merk Sears). Ook heeft ze samen met Kendall een Youtube pagina: Keeping up with kendall en kylie waar ze filmpjes posten van hun leven. Van de Kardashian familie is Kylie het meest actief op de app Keek (een app waar je 36 seconden filmpjes kan opnemen). 

De stijl van Kylie Jenner

Kylie's stijl is wat stoerder dan die van Kendall. Kylie draagt vaak shirts en andere kledingstukken van het merk MSFTS. Ook draagt ze graag beanies en veel zwart. Kendall en Kylie verschillen dus best erg als je kijkt naar hun kledingstijl. Misschien heeft Kylie wat meer durf qua kledingstijl. Kylie stond samen met haar zus model voor Chanel en Sherri Hill.








Get the look van Kylie Jenner

Geen titel #11



Pac-Sun collectie


Kendall Jenner - SoHo PacSun Pop-Up Shop
       



Dus houdt de zussen uit California in de gaten, want ze zijn op weg om it-girls te worden!



               VANAF VOLGENDE WEEK ELKE DAG KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS!

Sunday, June 9, 2013

OOTD

                                                                       OOTD 

                                                  
                                                     

Doordat ons vorige OOTD bij onze bezoeksters (waar wij heel blij mee zijn!) erg in de smaak viel, moet er natuurlijk nog één gemaakt worden. De vorige vond ik namelijk ook erg leuk om te maken omdat fashion voor ons allebei een hobby is om je met de last trends bezig te houden. Zo'n twee keer per week ga ik met een vriendin in de stad inspiratie op doen naar de nieuwe collecties. Ook ben ik er ook gek op om nieuwe gekke items te passen die ik anders nooit zou durven dragen. Maar nu terug de OOTD en deze keer van Hanna, een echte lente outfit die je zo morgen kan dragen!!


Een tijd geleden hebben wij ook een soort van 'fotoshoot' gehouden omdat het ons wel erg leuk leek om nieuwe foto's voor ons blog te posten. We hebben met hulp van de foto's zelfs een ABOUT US gemaakt voor ons steeds groter wordende publiek! Misschien zat je thuis te kijken op dit blog en had je het leuke outfit van Hanna al op één van de foto's gespot, hier is de kans om te weten waar het vandaan komt!

                                                                      DETAILS 

 Wij zijn gek op oversized shirts, leuk voor de zomer om hem oversized te      
dragen onder een leuk highwaisted donkerblauwe shorts en mooie sleehakken. Dit shirtje is dus één van onze favorieten deze zomer, het is duidelijk voor mij dat dit een echt 'Hanna shirt' is. Door de kleur en het doodskop op het shirt maak je het shirt toch iets minder cute dan hij is maar juist met wat meer pit. De bloemen en de tekst: 'Free your mind' vind ik het toch juist weer wat meisjesachtiger maken. Kortom een shirt die zowel girly als stoer is!

De kleur aubergine vind ik vaak een chique kleur, voor een etentje boven een mooi topje met glitters staat hij erg leuk. Ook is de broek goed te combineren met het shirtje dat Hanna aan heeft. Vandaag laat de zon niet veel van zich zien ideaal om een mooie broek aan te doen. In de zomer moet je qua broeken vooral richten op de felle kleuren (blauw,roze en groen) maar voor een avondje stappen of uiteten gaan is deze broek perfect.

Kortom dit was de OOTD van deze maand, ik hoop dat jullie wij onze stijl hebben laten zien aan jullie! Ik kan niet wachten om de volgende OOTD te maken want ik heb een heel leuke maxi dress geshopt. Ik zal zeker even het blog in de gaten houden voor meer leuke posts!

SEE YOU NEXT TIME!


Julia van