Wednesday, August 28, 2013

Haarinspiratie zomer

HAIR INSPIRATION
Geen titel #15

Knotjes, bloemen en paardenstaarten noem maar op het kan allemaal deze zomer. Door het warme weer is het altijd het fijnst om je haar op te steken omdat je nek dan lucht vanaf buiten krijgt en daardoor koel je af. Ook als je net hebt gezwommen in de zee of zwembad is het vaak fijn om je haar snel in een knot te doen zodat je haar kan opdrogen. In dit artikel bespreek ik een paar haartrends die je deze zomer kan dragen.


Flower crane/ headband

SC20130710-110213.png

Ik heb lange tijd niet geweten hoe zo'n haarband met bloemen nou precies heette. Door macbarbie07 (een Youtuber uit Amerika ) ben ik te weten gekomen hoe je het maakt en hoe het heet.
In modeland zie je het regelmatig op de catwalk of voor een campagne van een merk. Zoals de eerste foto hieronder is het Victoria's secret model Barbara Palvin die ook een flowercrane draagt. Je moet van deze trend houden als je niet zo van dat schattige houd zou ik je het niet aanraden om te dragen. Veel Youtubers en bloggers laten zien hoe je de flower crown maakt.





De knot
De knot is al een tijd hip, je ziet ze overal langskomen. Een lage knot, een hoge of een donut knot je kan het zo gek niet bedenken. De trend is nu vooral de lage knot, een beetje chic met eventueel een klein vlechtje. Maar voor wie tijdens de zomerdagen wat stoerder wil zijn is de hoge knot ook erg mooi. Vooral met een pony zoals Kourtney Kardashian ook vaak heeft.






De vlecht




Ook de vlecht heeft verschillende varianten en maten. Een vlecht rondom je hoofd staat superlief. Dan heb je nog de visgraatvlecht, die bij mijn idool Blake Lively prachtig staat. En wat ik op dit moment een van de mooiste variant op de vlecht is is de Frenchbraid. Ik heb het een aantal keren geprobeerd maar ten eerste werkt mijn haar niet mee en ten tweede ik kan er natuurlijk niks van. Maar er is niets mis mee om het te blijven proberen. Hieronder een filmpje met  de stappen hoe je een French braid maakt. Dit is trouwens Lauren Conrad die al vele jaren met de haartrends is begonnen, zoals het klassieke vlechtje aan de zijkant.
https://www.youtube.com/watch?v=ujS0VNOXeVg&feature=youtube_gdata_player





Dip dye

De dip dye begon bij mensen vooral in hun haar, ze maakten dus hun haar aan de onderkant lichter. Nu zit de dip dye trend ook op nagels en op kleren. De dip dye haar trend vind ik het mooist bij mensen met donkerbruin haar, zo kan je je haar aan de onderkant blonder maken. Ik heb zelf heel blond haar dus bij mij is de trend helaas niet zo mooi. Vooral bij Lea Michele (eerste foto) vind ik de dip dye trend heel mooi staan. Ook Lauren Conrad durft zeker met haar roze plukjes. Rita Ora wil ook heel erg opvallen met haar gele deel maar ik ben er niet weg van.




Dit waren weer de haar trends van de zomer volgens ons. Welke haartrend willen jullie uit proberen of hebben jullie al een keer gemaakt?

XOXO BD&BT




Wednesday, August 21, 2013

OOTD summer



De laatste dagen genieten van de vakantie kan zeker. De  temperaturen deze week lopen wel op tot 25 graden. Genoeg redenen dus om nog even je korte broekje uit de kast te trekken en genieten van het laatste zomerweer. Een zomerse OOTD dus vandaag, het is een vrij casual outfit wat je gemakkelijk aan kan doen naar het zwembad, strand of naar buiten.



De locatie

Voor deze OOTD heb ik op een speciale plek foto's genomen. Misschien komt het voor mensen uit Groningen bekend voor, dit is in het Rosarium! Het Rosarium is een groot park vol met allemaal rozen wat in het stadscentrum van Winschoten ligt. Met ongeveer 320 rozen is het één van de grootste Rosariums van Nederland. De locatie vond ik erg mooi voor een zomerse OOTD, door alle rozen maakt het de foto's een stuk vrolijker.

DETAILS

Shirt H&M

Één van mijn laatste aankopen die ik bij de H&M heb gekocht. In de Shoplog summer, die binnenkort online komt, laat ik dit shirt ook zien. Ten eerste ben ik gek op dit shirt door de kleur, het is een mintgroene kleur. Voor de zomer vind ik deze kleur heel mooi, omdat het ook goed staat met een getinte huid. De letters op het shirt vallen duidelijk op en je kan het gemakkelijk met shorts of maxi skirt combineren. Ook zit het shirt heel lekker, het is een fijne t-shirt stof.

Shorts H&M

Ook de shorts zijn van H&M. Ik heb ze vorig jaar gekocht en de shorts zijn nu nog steeds goed. Je kan de shorts eindeloos combineren met opvallende shirts en hemdjes en hij zit ook erg lekker. Bij shorts let ik vaak op dat mijn kont niet helemaal onder het broekje uitpuilt, dat vind ik gewoon geen gezicht. Misschien staat het anderen wel heel goed maar bij mij vind ik het vreselijk staan. Ook moet ik bij een te kort broekje het shortje de hele tijd naar beneden trekken, ook niet erg charmant. Bij deze shorts kan je de pijpen zelfs nog wat opstropen, zodat je een klein stukje van de zak ziet. Een heel basic item maar wel een must/basic voor in je kast deze zomer!

Zonnebril

Deze zonnebril is van Lake Side, je kreeg hem bij een aankoop van 25 euro of meer. Het is een pilotenmodel, en ik vind die dingen wel heel mooi staan. De zonnebril doet mij vaak denken aan zomer in Zuid-Frankrijk. Het doet mij denken aan vrouwen met lange jurken, flaphoeden en een pilotenbril, typisch Frans dus. Door de kleine randen aan de zijkanten kan je hem heel gemakkelijk in je tas doen, hij neemt dus niet veel ruimte in beslag.

Schoenen Esprit

Deze schoenen heb ik samen met mijn vader deze zomer gekocht. Ze zijn van Esprit, hoewel ik nooit meer wat koop bij het merk vond ik deze schoenen toch wel erg mooi. Het zijn makkelijke en handige schoentjes voor mee in je koffer of tas. Ze zitten ook nog erg lekker en ze zijn roze! Roze vind ik een geweldige kleur, in de schoen zit een soort zilveren-lichtroze glans.

Dit was dus mijn OOTD van deze zomer, het is een simpele look die je op een zomerse dag kan dragen. Ik hoop dat jullie deze post leuk vonden, willen jullie vaker een OOTD reageer dan even hieronder. De volgende OOTD zal ik waarschijnlijk maken op vakantie en dat word denk ik een opvallende look. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe artikelen, volg ons dan op 

of


XOXO Julia van BD&BT


Friday, August 16, 2013

Website: www.thebeautydepartment.com



Door Lauren Conrad ben ik de website www.thebeautydepartment.com  leren kennen. Ik keek al een tijdje filmpjes op Youtube van Lauren over hoe werd uitgelegd hoe je bepaalde beautytricks en haarstijlen kon maken. De filmpjes worden door de site Beauty Department bedacht en uitgevoerd. Ik ben toen gaan kijken op de site, hoewel het in het Engels is heb ik er al best veel van geleerd over beauty en hair!


About them
Beauty Department is sinds een paar jaar een beroemde site in Amerika, opgericht door Lauren Conrad, Kristin Ess en Amy Nadine. Wat hebben zij met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal gek op beauty en mode en willen dit samen met de hele wereld delen. Op de site vind je dus van alles over beautyproblemen en hoe je die het best kan voorkomen, haarstijlen die je zelf kan maken en veel tips. Een ideale site voor als je graag iets over beauty en mode wil weten wat je nog niet wist. Ook staan er DIY's op de site voor een lekker ijsje of een lekker hydraterend masker.

Turtorials
Het eerste kopje waar je op de site naar toe kan gaan zijn de Turtorials. Hier kan je veel DIY's bekijken wat je thuis zelf kan maken. Heel handig dus. Deze manicure kwam ik tegen bij de Turtorials, het leek me leuk om jullie te laten zien hoe zij feestelijke nagels maken!



STAP 1


Gebruik een dotting tool waarmee je heel gemakkelijk kleine dingetjes op je nagels kunt aanbrengen. Gebruik voor deze manicure een gouden nagellak. Test de gouden nagellak met de dotting tool eerst even op een wit papiertje. 

STAP 2
Probeer door te oefenen op het witte papier een sterretje te maken. Hierdoor oefen je je techniek en kan je zo makkelijker de sterretjes op de nagels aanbrengen.

STAP 3
Lak je nagels met witte nagellak. Op de site doen ze dit met OPI Alpine Snow maar je kan ook gewoon een andere witte basis nagellak gebruiken.

STAP 4
Knip daarna kleine strookjes washi tape, veel van jullie zullen er nog nooit van gehoord hebben. Ikzelf namelijk ook niet maar wat blijkt is dat washi tape zo'n soort tape is die je ook bij de Hema kan kopen met verschillende kleurtjes. Bij de schoolafdeling is de tape namelijk te koop die kan je dus ook gebruiken. Maar wil je echte gouden tape dan kan je die kopen bij Etsy (zie onderstaande link)

STAP 5
Plak de stukjes tape op je nagels, ongeveer 3 stukjes per nagel. Doe dat op 3 nagels, laat 2 nagels leeg.

STAP 6
Teken nu op de overgebleven nagels (namelijk de 2 nagels) een aantal gouden sterretjes. Laat de sterretjes goed opdrogen en doe er nog een laagje topcoat over. 

Hair
      

Bij het kopje van Hair was ik gelijk helemaal op mijn plek. The Beauty Department legt uit wat hun favoriete producten zijn en hoe je die het best kan gebruiken. Ook zag ik deze hele handige tips voor je haar in de zomer, ik kan ook veel van de tips opsteken .                         

Make up

Als ik oogpotlood op doe heb ik vaak een lijntje boven mijn ogen met aan het einde een soort van krul omhoog. Ik vind het effect altijd mooi staan en het maakt je ogen een stuk groter. Ik heb vrij donkere ogen dus daarom is een donkere tint oogschaduw en eyeliner/oogpotlood boven mijn ogen best mooi. Bij the Beauty Department vond ik het laatst geplaatste artikel al gelijk geweldig, een cat-eye look maar dan anders. 



Het is dus een cat-eye wat ik normaal met een zwart of bruin potlood doe. Maar dit is dus een ombre look voor boven je oog, hoe cool is dat. Ik zal uitleggen met behulp van de foto's hoe je deze look maakt.
Voordat je gaat beginnen kies je 3 verschillende oogpotloden maar wel met kleuren die dicht bij elkaar liggen (bijvoorbeeld donkerblauw,lichtblauw en wit).

FOTO 1
Begin met het lichtste oogpotlood dat je hebt gekozen. Maak een lijntje aan het binnenste van je ooghoek. Zorg ervoor dat het lijntje ongeveer ophoudt op één derde van je ooglid.

FOTO 2
Ga door met het middelste oogpotlood. Begin gelijk naast het lichte lijntje met een streepje te trekken. Stop weer als het lijntje op ongeveer één derde van het ooglid zit.

FOTO 3
Eindig met het donkerste oogpotlood, begin weer naast de middelste oogpotlood met een lijntje. Maak het lijntje zo dat aan het einde het lijntje omhoog gaat.

FOTO 4
Gebruik een klein oogpotlood penseel om over de hele lijn heen te gaan. Je blend dus als het ware het lijntje zodat de kleuren in elkaar overlopen (ombre-effect)

Obsessions
Onder het kopje Obsessions staan artikelen over van alles en nog wat. Hoe maak je bijvoorbeeld mooie foto's van mensen of beautyproducten of wat zijn nou de beste winkels om naar toe te gaan als het gaat om beautyproducten?

Inspirations
Zoals de naam Inspirations al zegt staan hier veel artikelen over wat inspiratie voor jou kan zijn. Misschien zie je wel een leuke foto van iemand en wil je de make-up precies zo namaken. Ook hebben ze een artikel over gezonde producten die je kan eten om in shape te blijven.





This or that

Hier staan vooral trends die nu 'hip' zijn. Lauren Conrad gaat vaak mee met de laatste trends dus op The Beauty Department vind je veel laatste trends. This or That zijn de trends op beautygebied of modegebied die op verschillende manieren kan gedragen worden. Zo zie je de favoriete schoenen van de 3 oprichtsters deze zomer, en geven ze tips met welke nagellak je je schoenen kan combineren. 

Kortom een site waar je alles over beauty, mode en lifestyle kan vinden. Ik neem vaak een kijkje wat de laatste trends zijn en het is zeker een inspiratie voor artikelen die ik schrijf op mijn blog. Neem snel een kijkje op: www.thebeautydepartment.com of kijk op hun Youtube-pagina: http://www.youtube.com/user/beautydept , voor de how to filmpjes van haarstijlen en make-up !



Monday, August 12, 2013

Shoplog beauty






                                                                              Mini producten 1,10 per stuk
Voor de vakantie heb ik niet alleen nieuwe kleren nodig maar ik moest ook weer een aantal beautyproducten aanschaffen. Ik heb de producten door de maand juni gekocht en alle producten zijn verkrijgbaar in de winkel.
In het artikel: Wishlist voor mijn verjaardag had ik geschreven dat ik graag een aantal mini's van de Hema wou hebben. Dit zijn kleine producten van 50 mililiter die je makkelijk mee op vakantie kan meenemen. Ze hebben onder andere een scrub, tonic en shampoo in het assortiment. Van mijn tante had ik dus de mini's gekregen, waar ik heel blij mee ben. Ik heb de shampoo, douchgel, bodylotion, scrub, cleansing milk en cleansing tonic gekregen. Vooral de laatste drie spraken mij aan want deze producten gebruik ik vaak. Voor op vakantie gebruik ik eerst de cleansing milk 's ochtends en 's avonds, daarna reinig ik alles met de tonic en tot slot gebruik ik een dagcreme. De geur van de scrub is onbeschrijfelijk lekker, het heet de Lime tree blossom en het ruikt heel fris naar limoen. Kortom basic producten voor in je tas en heel voordelig (actie 1+1 gratis !)



Christina Aguilera Red sin parfum+ douchgel 13,99
Gekregen van een vriendin van mij voor mijn verjaardag. Jarenlang ben ik gek op mijn DKNY Gold Delicious, ik gebruik hem best vaak omdat het een frisse lichte geur is. Het is dus een parfum die ik dagelijks kan gebruiken zonder dat ik er zat van word. Deze nieuwe parfum van Christina Aguilera zit in een kleine flancon, ook dus weer handig om mee.
te nemen op reis. De geur is best zoet maar heeft toch iets fris. Je moet wel van dat zoete houden anders is het geen parfum voor je.

De topnoten: Rode appel en kaneel
Basisnoten: Musk, sandelhout en rode gember
Hartnoten: Rode cyclaam


Christina Aguilera heeft de parfum geïnspireerd voor haar liefde voor rode lipstick. Het flesje heeft een rode kleur en er zit rode cyclaam en rode appel in.
De douchegel ruikt precies hetzelfde alleen je kan het gebruiken tijdens het douchen.

Reinigingsdoekjes 2,80

Nadat ik nog even naar de kapper was geweest om even mijn dode puntjes bij te werken, ging ik nog even naar de Hema. Daar kocht ik als eerst Reinigingsdoekjes voor een droge gevoelige huid. Als je lang in het vliegtuig zit word je huid sneller droog dan normaal en wil je je make up eraf halen dan kan je beter je huid goed reinigen.




Lip balm stick Hema 3,50



Als tweede in een soort opwelling kocht ik deze chubby stick. Je kent de chubby stick vast wel maar deze zijn een stuk goedkoper dan de orginele versie (3,50). Die moest ik dus meenemen voor een lekkere lip balm en handig voor in je tas. De kleur is koraalachtig, ik had dus een felle koraal kleur op mijn lippen verwacht. Maar het was een beetje lichtroze maar dat neemt niet weg dat de chubby stick heel fijn is. Let alleen op dat je de chubby stick niet als lipstick moet gaan kopen want het is echt een lippenbalsem met een kleurtje.


Mattifying compact powder Essence 2,99

Voor de zomer was ik nog op zoek naar een goede poeder voor over mijn foundation of BB Cream. Bij Miss Lipgloss had ik gezien dat zij gek was op de poeder van Essence. Zij had de witte variant de All about Matt fixing powder. Toen ik bij de Kruidvat keek was ik bang dat de witte variant iets te licht was voor mijn huid, daarom heb ik de kleur 10 licht beige gekozen. De poeder is echt heel fijn het vermindert de glans op mijn gezicht en je voelt niet dat er poeder op zit.


BB cream Essence Tester

In het boek van Cynthia Beauty had ik gelezen dat je in drogisterijen vaak testertjes mag meenemen als je het vraagt. Nu zag ik kleine BB cream testers staan. Dus toen heb ik aan de kassa gevraagd of ik een tester mocht meenemen, en dat mocht! Ik heb de nummer 01 Universal meegenomen omdat het best bij mijn huidskleur past. Testers zijn dus heel handig om mee te nemen om te kijken of het product je ook bevalt.