Friday, March 29, 2013

Recept: Sinaasappel chocolade cupcakes



De meesten van jullie in Nederland hebben vandaag allemaal een extra vrije dag, het is namelijk Goede vrijdag ! Daarom speciaal een recept voor sinaasappel chocolade cupcakes om je dag wat op te vrolijken!!

 




Cupcakes, wie kent ze niet? In alle kleuren,soorten en maten kan je ze krijgen, het liefst zo zoet en mooi mogelijk. Shay Mitchell van Pretty Little Liars kan van dit gebakje niet afblijven en er is zelfs speciaal voor DKNY 3 cupcakes gemaakt voor de limited editions geuren van DKNY.

Maar nu terug naar het recept van de maand de chocolade sinaasappel cupcakes, om het lekker makkelijk te maken heb ik deze mix van de Gooische Banketbakker gekocht bij de Xenos. Je had verschillende soorten smaken maar deze leek mij erg lekker.




De benodigheden:
-een kom
-een mixer
-een oven
VOOR DE CUPCAKES
-Cupcake-mix (zit in het pak)
-1 ei
VOOR DE TOPPING
-200 gram boter
-1 pakje monchou
-Topping-mix(zit in het pak)
-2 eetlepels olie
-2 eetlepels melk


Doe de cupcake-mix en één ei in een kom en mix het tot een glad mengsel (zonder klontjes!)
Nadat je het beslag tot een glad mengsel hebt geklopt met een mixer,  vul de  vormpjes met het gladde mengsel. Doe het geheel in de oven op 180 graden ongeveer 20 minuten in de oven.
Als het goed is gaan de cupcakes bol staan en dan is dit ongeveer het resultaat! Wil je zeker weten of de cupcakes gaar zijn? Prik dan met een satéprikker in de cupcake, blijven er geen kruimels op de prikker vast zitten? Dan is de cupcake gaar.
Laat de cupcakes afkoelen en begin ondertussen met de botercréme te maken. Doe de boter,topping-mix,de monchou, de melk en de olie in één kom en mix het tot een luchtig geheel.
Uiteindelijk moet de topping er zou uit komen te zien! Doe daarna de botercremé in een spuitzak.
LET OP! Doe de botercrème niet gelijk op de cupcakes nadat ze klaar zijn, laat de cupcakes afkoelen voordat je de botercrème erover heen spuit. Tot slot voor de sier nog wat chocolade vlokken erover heen, en enjoy !!!!
En zie hier het resultaat! 
Fijne Pasen allemaal! XXX  Julia van BD & BT 

0 comments:

Post a Comment