Thursday, October 24, 2013

Recept: Zalmsandwich

Z
A
L
M
S
A
N
D
W
I
C
H



Ik vond dat het wel weer eens tijd werd voor een recept om van te smullen. Vaak maak ik taarten, pasta's of andere gerechten in het weekend, omdat ik gek ben op koken. Vandaag heb ik een makkelijk snel recept voor jullie die je makkelijk kan klaarmaken. Namelijk een zalmsandwich, lekker voor de lunch of als voorgerecht. Het is echt heel makkelijk dus je hoeft geen keukenprinses te zijn, en ik vind het erg lekker!

De zalmsandwich heb ik eigenlijk zelf bedacht. Dit kwam doordat we zalm thuis hadden liggen, en dat echt op moest. Zo bedacht ik de zalmsandwich wat ik makkelijk kon serveren als een voorgerecht. 

Zalmsandwiches (10 min.)  4 personen

Wat heb je nodig?
- Twee pakken met gerookte zalm
- Sneetjes casino wit brood
- Een potje Sas Senap & Basilika (te koop bij de Ikea)
- Zure room of crème fraîche
- Kappertjes
- Citroensap

Als eerste ga je een aantal casino sneetjes wit in een pan roosteren met boter. Dit doe je ongeveer 2 minuten aan allebei de kanten. Let wel op dat je op een gegeven moment het vuur lager zet! De broodjes moeten geroosterd en knapperig zijn

Smeer op de sneetjes een laagje Sas Senap & Basilika, wat je bij alle filialen van Ikea bij de voedselafdeling kan kopen. Daarna leg je op de broodjes plakjes zalm, totdat het hele brood belegd is met zalm.

Nadat je de saus en de zalm op het broodje hebt gelegd/gesmeerd, bestrooi je het broodje met peper,zout en een beetje citroensap. Daarna leg je een schepje crème fraîche op het broodje. Tot slot strooi je wat kappertjes op het broodje. En je zalmsandwich is klaar!



Vinden jullie het leuk om recepten op het blog te lezen? Reageer in onze comments.


Julia van

0 comments:

Post a Comment