Monday, May 27, 2013

Nagellak stash


Een van mijn grootste obsessies is misschien wel nagellak. Nu is het ietsje minder, maar een tijdje geleden kocht ik zóveel, ik was echt verslaafd aan nagellak kopen. Zo nu en dan neem ik al mijn nagellak mee naar een vriendin, maar als ik dan thuis kom flikker ik alles in een doos. Niet echt netjes natuurlijk :) Vandaag wil ik al mijn nagellak opruimen en ordenen, zodat het weer overzichtelijk en duidelijk is voor als ik een bepaalde kleur zoek en kan ik gelijk mijn collectie nagellak laten zien!
Ik heb al mijn nagellakjes verspreid op de grond, wat meer dan de helft van mijn grond van mijn ienieminiekamertje in beslag nam. Omdat ik bijna niet meer op de grond erbij kon zitten heb ik ze toch maar op de tafel gelegd haha. Dit gaf wel wat overzicht over hoeveel kleurtjes ik wel niet heb (het zijn er echt veel :o)

Ik heb de lakjes merk bij merk neergezet, en daaruit bleek meteen van welk merk ik de meeste kleurtjes heb: Catrice.
Ik hou echt van Catrice, want ze zijn zo lekker goedkoop en het potje heeft een mooi design. Voor een flesje Catrice betaal je 2,50 (volgens mij is het trouwens sinds kort verhoogd naar 2,80 :( ) en dat is echt niet duur voor de kwaliteit die je er voor terug krijgt. Sinds Catrice de nieuwe dikkere kwastjes gebruikt, lakken de lakjes heel lekker en ze dekken ook nog eens heel goed; twee laagjes is meer dan genoeg. De kleuren uit de collectie wisselen heel vaak en zijn eigenlijk altijd heel mooi dus Catrice is echt een aanrader! De lakjes van Catrice blijf ik echt maar kopen.


Van welk merk ik ook groot fan ben, is Gosh. Het nadeel is wel dat dit merk 7 euro kost, en dat heb ik er niet altijd voor over. Je merkt wel dat Gosh een beter merk is want hij dekt beter en blijft langer zitten.


Van deze nieuwe Essence potjes ben ik niet zo onder de indruk. Ze zien er leuk uit maar dat is ook eigenlijk het enige. De lak is heel dik en gaat er na één dag al heel erg af. Geen aanrader dus.


Deze oudere versie van Essence is dan wel weer erg goed, erg handig om gewoon eventjes snel je nagels te lakken voor een feestje ofzo.


Over mijn nieuwe NYC ben ik wel heel positief, ze lakken goed en het zijn heel mooie kleurtjes!

Deze Paris kleurtjes koop ik af en toe voor 1 euro bij de Douglas, echt geweldig. Ik dacht eerst dat het heel slechte kwaliteit was, maar dat valt echt heel erg mee, ze zijn ongeveer even goed als Catrice.


Rimmel London is ook een merk die ik heel mooi vind, vooral de dikke kwastjes lakken erg fijn.


Ookal is deze nagellak niet heel bijzonder om te zien, ik heb ze nog steeds. Het waren namelijk mijn allereerste nagellakjes. Toen ik deze eenmaal heb gekocht begon ik eigenlijk met mijn nagellak verslaving.


Nog wat cracking topcoat en magnetic nail art van Essence.


Een best duur potje van Sally Hansen, gekocht bij de Ici Paris XL (ik had een bon van mijn oma haha) Deze lakt echt heel lekker.


Voor de rest heb ik nog wat rare merkloze lakjes en topcoats en basecoats maar die zijn niet interessant genoeg om op de foto te zetten :) Ik heb voor de grap even mijn potjes geteld, en het zijn er 64! Ik ben nog lang niet klaar met nagellakjes verzamelen want je kan er nooit genoeg hebben toch?!










Monday, May 20, 2013

De musthaves van de zomer 2013 volgens ons




Vaak ben ik in de winter al bezig met na te denken wat ik allemaal wil kopen voor de zomer. Regelmatig check ik dan Ilovefashionnews voor de nieuwe collecties lente/zomer van grote modemerken zoals: Chloé, Louis Vuitton en Givenchy. En nu het langzamerhand zomer begint te worden moeten wij natuurlijk een stukje schrijven over de musthaves van de zomer, die jullie volgens ons in de kast moet hebben. Dit zijn namelijk onze favorieten van deze zomer en wij kunnen niet wachten om de musthaves te kopen en aan te doen!

1. Spiegelglazen zonnebrillen
                                                           Het beste festival outfit ooit
  gedragen door Alessandra Ambrosio

In mijn artikel over het beroemde festival Coachella heb ik al uitgebreid over deze musthave geschreven. Het viel mij erg op dat heel veel celebrities met de musthave zonnebril het festival onveilig maakten. Als je deze zonnebril wil hebben moet je echt lef hebben want je valt zeker op. Het leukste aan deze zonnebril vind ik ook dat naast normale zonnebrillen zo opvalt door het spiegel-effect.



Hier één van mijn favoriete spiegelglazen zonnebril van Rayban .


2. Felgekleurde shorts

Met het bekende Infinity-logo
Vorig jaar waren deze shorts ook al een enorme trend over de hele wereld. Ik ben er gek op het liefst zo neon-kleurig mogelijk!! Op vakantie is het heerlijk om op te vallen met neon-kleurige shorts gecombineerd met een statement necklace. Vooral met een bruine huid vind ik neon-kleuren erg mooi staan, mijn favoriete kleuren? Roze en mintgroen!




Forever 21 neon shorts
http://www.forever21.com/product/product.aspx?br=F21&category=Promo_beach-street-style&productid=2027839303&variantid=

3. All Stars

All Stars zijn de type schoenen die een musthave blijven, als klein kind had ik al All Stars in mijn bezit. Iedereen loopt erop omdat het er ten eerste mooi uitziet onder een broek tot een maxi dress. Ten tweede lopen de schoenen heel lekker en maakt het eigenlijk niet heel veel uit dat je ze vies maakt. Tijdens een festival zijn ze ideaal! Vul je zomercollectie aan met mintgroene of witte All Stars.


Converse All stars colored
http://www.converse.com/#/products/Sneakers/ChuckTaylor/537148F

4. Flaphoeden


Vorig jaar in Frankrijk heb ik een exemplaar aangeschaft en ik was er gelijk dol op. De flaphoeden doen mij denken aan Zuid- Frankrijk waar iedereen chic gekleed is. Een chic iemand uit St. Tropez zie ik voor mij met een flaphoed, opvallende sieraden, sleehakken en een mooie lange jurk!



Zara flaphoed
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/nl/nl/zara-neu-S2013/375003/1168546/ZWARTE+FLAPHOED

5. Barok print



De barok-print is al een tijdje gespot op de catwalk bij.. Deze winter was het al mode om een mooie jurk met barok print te dragen. In de winkels zie je volop de print terug komen in shirts, shorts en jurken. Bij mij staat iets met de barok-print hoog op mijn verlanglijstje en ik heb al een hele mooie gevonden bij de Bijenkorf van Mooia! We spotten regelmatig Kourtney Kardashian met een barokprint zonnebril!




Barok zonnebrillen van D&G
http://fabella.nl/dolce-gabbana-sicilian-baroque-zonnebrillen-collectie/

6. Céline shirt

Deze meivakantie heb ik samen met Hanna het beroemde Céline shirt nagemaakt. Het echte exemplaar kost wel 200 euro en wij deden het voor ongeveer een tientje! Je kan het shirt eindeloos combineren en voor de zomer is het een fijn shirtje om in je kast te hebben! Over een paar weken komt er een DIY Céline shirt maken op het blog.




Modemusthaves Céline shirt
http://www.modemusthaves.com/celine-paris-it-shirt-ii.html

8. Maxi-dresses


Je moet veel durf hebben om een maxi dress aan te doen, en hij moet je natuurlijk staan. Maar doe eens een keer gek en pas een mooie maxi dress in de winkel! Als een maxi dress je echt goed staat kan je een exemplaar aan naar het strand bijvoorbeeld. Nu de zomer er weer aankomt zijn er steeds meer maxi dresses verkrijgbaar van een chique zwarte jurk tot een maxi dress met allemaal felle kleuren!


Vila Maxi dress
http://www.fashionchick.nl/p/vila-dress-nalaja-novelle-peachblackrabbit/20149114/

Friday, May 10, 2013

Moederdag cadeau's en DIY



Moederdag komt er bijna aan!!! De dag om je lieve moeder eens lekker in het zonnetje te zetten, en daar hoort een gekocht/zelgemaakt cadeautje bij. Heb jij nog niks voor je moeder en ben je wanhopig op zoek naar iets orgineels? Hier een paar DIY 's en cadeaus voor je moeder.


De beauty moeder
                                                                      DIY scrub

Dove Pick & Mix pakket

Een aantal van jullie zullen er vast wel van gehoord hebben. Er is namelijk een actie van Dove waar je zelf een pakket voor je moeder kan samenstellen. Hoe gaat het te werk? Je kiest als eerst een leuk doosje, daarna kies je 2 mini producten (crème of deodorant), kies daarbij een leuke puff en maak hem persoonlijk door iets liefs op een kaartje te schrijven. De actie loopt tot 12 mei en is verkrijgbaar bij de Etos voor 4,99!

De gezellige moeder

Zelgemaakte theezakjes

Heb jij een moeder die veel van kletsen en theedrinken houdt? Maak je eigen hartvormige theezakjes, met hier onderstaande stappen kan je dit gemakkelijk na maken.

Wat heb je nodig

- Theezakjes papier of witte koffiefilters
- Naald en draad (kies 2 leuke kleuren)
- Thee (los verpakt)
- Theelepel
- Koffiefilters of vilt
- Potlood en plakband

Stap 1
Knip uit een papiertje een mooi hartje en teken het na daarna over op het theezakjes papier/witte koffiefilter. Leg twee hartjes op elkaar. 

Stap 2
Naai drie kanten van de twee theezakjes aan elkaar met naald en draad en laat één kant open (zie afbeelding)

Stap 3

Doe ongeveer 1 a 2 theelepels met de losse thee in de opening van het zakje. Kies wel je moeders lievelingsthee zoals Earl Grey (gewone thee) of Rooibos ( thee met sinaasappel en kruidige specerijen). Naai het zakje nu weer dicht. 

Stap 4

Knip nu een stukje touw af. Knip uit de koffiefilters twee vierkantjes en plak dit aan elkaar met een plakbandje. Nu kan je op het vierkantje ook nog iets liefs schrijven. Naai het touwtje aan het zakje (zie afbeelding) 


En dit is dan het resultaat! Deze foto's heb ik niet zelf gemaakt maar heb ik van een leuk blog gehaald: 

Voor erbij kan je nog een leuke mok van bijvoorbeeld Blond Amsterdam kopen! Zij hebben een speciale collectie voor moederdag
 


De fashionable moeder

Sieraden

Veel moeders zijn dol op sieraden daarom maak je haar wel gelukkig met een mooi stel oorbellen of armbanden. Wat ik altijd een leuk merk vind is Les Cleias, je vind daar de mooiste armbandjes en voor een vrij betaalbare prijs. Je kan de armbandjes op internet bestellen maar ook bij De Bijenkorf. 
http://www.debijenkorf.nl/les-cleias

Ns stedentrip

Voor 20 euro kan je een dag met de trein naar jullie favoriete shopstad. Je krijgt een lunch aangeboden van de NS en je kan de hele dag shoppen met je moeder. Leuk voor haar maar ook mooi meegenomen voor jou ;-)
http://www.spoordeelwinkel.nl/dagje-uit

De praktische moeder

Kratje gevuld met leuke dingen

Koop een leuk kratje en vul dat met de lievelingsdingen van je moeder. Houdt je moeder bijvoorbeeld van tuinieren? Maak een krat gevuld met bloemen en zaadjes voor in de tuin. Of houdt je moeder van koken? Doe wat specerijen, aparte producten en keukengerei in het kratje.

Lush producten

Helaas zit de Lush niet in elke stad maar als je in de randstad woont is er zeker een dicht bij. Ik begin deze winkel steeds leuker te vinden omdat veel andere bloggers ook enthousiast zijn. Voor een leuk/ apart zeepje ben je aan het juiste adres en je hebt zelfs afwasmiddel volgensmij. Maar dan milieuvriendelijk. 

Hopelijk hebben jullie nu wat meer inspiratie gekregen voor een leuk Moederdagcadeau! Ik zit dit weekend op Schiermonnikoog met mijn familie en een vriendin van mij. Ik ben van plan om nog iets leuks op Schier te kopen en mijn moeder op 12 mei te verwennen met een ontbijtje op bed.


Fijne Hemelvaart allemaal! 

XOXO Julia 


Wednesday, May 8, 2013

Pictures of the month: april
















Maxima, Justin Bieber, Pasen, Beauty
                         & Food




De maand begon voor ons gelijk al heel gezellig. Het was namelijk Pasen, iedereen in Nederland waren deze dagen vrij en konden met familieleden en vrienden Pasen vieren. Op twitter kwamen er ontzettend veel ontbijt/lunch/diner foto's langs op de timeline. Net zoals in de maand maart was de Paris Fashion Week nog steeds aan de gang waardoor iedere fashionista weer spontaan zin had om de nieuwe lente/zomercollectie te shoppen. Tot slot volgens ons het hoogtepunt van de maand april: 'Koninginnedag', en  wij denken dat niemand uit Nederland deze bijzondere dag zou vergeten!

De eerste dag van april zat ik gelijk al aan het ontbijt met mijn familie. Ik had speciaal voor Pasen alles gemaakt omdat ik  erg van koken houdt. Ik heb wat gerechten uit de Paaseditie van de Allerhande gehaald. De sandwiches die je op de foto ziet zijn 'zoete tosti's' en de pan daarachter is een fritatta (soort van omelet met groentes). Zie hier speciaal de recepten uit de Allerhande:
Zoete tosti's: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/911286/petals-cheesecaketosti-s &
Fritatta: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/911336/frittata-met-lentegroenten


Mijn moeder zag in april ook alweer de eerste aardbeien in de winkel liggen, dus ze dacht
waarom neem ik ze niet mee? Ik had het in die week ontzettend druk en ze verraste mij daarom met een beschuitje en mijn lievelingsfruit!



Er staat nog een heel leuk artikel te wachten over leuke dingen op Ebay. Hanna heeft een tijdje geleden allemaal hele leuke sieraden besteld. Ik betwijfelde of de pakketjes zouden aankomen, maar ja hoor ze waren er best snel! Zie één van deze mooie ringen, voor weinig geld heb je al mooie sieraden in huis.


Als ik 13 april zeg denk ik dat veel Beliebers wel weten waar ik het over heb. Justin Bieber was namelijk in het Geldredome, zelf ben ik niet zo'n fan maar een paar van zijn liedjes zijn erg leuk. Hanna was er wel bij en heeft met veel geluk en geld kaartjes weten te bemachtigen. Ookal kwam Justin een uur te laat het was wel een mooie show, heb ik van sommigen gehoord.


Deze maand heb ik heel veel nieuwe en lekkere gerechten gekookt. Mijn ouders vinden het natuurlijk fijn als zij niks aan het eten hoeven te doen. Dit is een quiche met bosuitjes en parmaham.



Als ik aan gitaarspelen denk, denk ik aan iemand die bij een kampvuur allemaal leuke liedjes kan spelen. Hanna speelt sinds een tijdje ook gitaar en ik vind dat ze het al aardig doet. Ik ben een ramp in gitaarspelen, op school vond ik die vingerzetting altijd heel moeilijk.


Hanna en ik zijn allebei dol op de aanbiedingen van de Kruidvat. Ik was deze maand op zoek naar een roze-koraal kleur en ik had hem voor 50 % korting geshopt bij Kruidvat. Catrice is één van onze lievelingsmerken en een leuk detail zijn de namen van de nagellakjes. De roze-koraal kleur is nummer en heet ..


Ik was verliefd op deze sandaaltjes toen ik ze bij Hanna zag staan. Je kan ze gewoon kopen bij de VanHaren en zijn maar 20 euro. Wat ik er erg leuk aan vind is dat het van die leuke draadjes aan de sandaal zitten. Het doet mij denken aan Minnetonka's die een paar jaar geleden helemaal hot waren. 
Geen titel #5
Ik ben altijd gek geweest op  het krullen van mijn haar maar helaas blijven mijn curls maar een uurtje zitten. Speciaal voor een schoolfeest had een vriendin mijn haar gekruld en met heel veel haarlak en serum bleef het best een lange tijd zitten. Van nature begin ik ook steeds meer slag in mijn haar te krijgen, dus hopelijk komen er uiteindelijk krullen!


Ik geef toe, ik ben gek op eten en vind het leuk om al het lekkere eten te fotograferen. Wat mij opvalt is als ik door mijn gallerij aan het scrollen ben, dat ongeveer 1/3 deel van mijn foto's uit eten bestaat. Dit toetje moest ik natuurlijk ook weer met jullie delen ;)


Den Haag is echt één van mijn favoriete steden waar ik graag heen ga. Er zijn leuke winkels, je kan zo even naar het strand of op een terras wat drinken. Als ik op het Binnenhof ben kijk ik altijd om me heen of ik nog een beroemde politicus zie rondlopen. Zo heb ik al een paar keer wat ministers gezien.
Dit maakte mijn dag helemaal goed, gamba's. Vorig jaar durfde ik de garnalen nog niet eens zelf te pellen maar door een vriendin van mij heb ik ze leren eten. Dus als er gamba's ergens op de kaart staan heb ik mijn keuze gemaakt.



Ik weet niet of één van jullie het duurzaamheidsproject van INESPO kent, maar dat wordt elk jaar gehouden in Amsterdam. Samen met een ander meisje was ik genomineerd om ons plan voor duurzaamheid te presenteren aan een jury. Heel spannend en leuk natuurlijk allemaal maar ik moest helaas om 8 uur in Amsterdam aanwezig zijn. Dus geen tijd voor uitslapen!



 Helaas hadden we niks gewonnen maar onze lerares was zo trots op ons dat ze ons trakteerde op de Mac Donalds. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen ;-)



Als ik in Groningen wil lunchen of wat wil drinken, ga ik vaak naar de Hema. Al een tijdje is boven het filiaal een Hema-café waar je broodjes en mijn verslaving ijskoffie kan krijgen. De broodjes met kip en mozarella-pesto zijn erg aan te raden



Nu het steeds warmer wordt buiten, kan de winterjas natuurlijk weer in de kast. Mijn vader had een tijdje geleden belooft dat ik een lente-zomerjas mocht hebben! Daar was ik natuurlijk heel blij mee omdat ik gek ben op mode. Ik zocht in mijn tussenuren naar allemaal leuke zomerjassen van mijn favoriete winkels zoals de Zara, Only en America Today. Zie links een leuk suéde jasje van de America Today! Maar uiteindelijk is het de rechter donkerblauwe zomerjas geworden, die ik al eerder in een post heb genoemd. Hij is van de Only voor maar 39,95 en het leukste aan de jas zijn de details (witte touwtjes,bruine leren details).



Ik was in de week voor de meivakantie zo moe dat ik echt een oppepper nodig had. Nu had een vriendin van mij net een bon gekregen van Toscane, waar je het lekkerste ijs kan halen. Ik had de mango-smaak want daar was ik wel benieuwd naar, maar het viel een beetje tegen. Mijn favoriet blijft het kokos-ijs!


     VOORGERECHT                         NAGERECHT                               VOOR BIJ DE THEE...

Jaaaa hoor, weer eten! Mijn familie is gek op uiteten gaan. Mijn vader had net een nieuw restaurant ontdekt en dat moesten wij als familie natuurlijk proberen! Mijn voorgerecht was parmaham met varkensvlees en gebrande caramel. Het toetje was het allerlekkerste van de avond, namelijk aardbeien met kleine macarons en aloë vera. Het waren best aparte gerechten maar het was erg lekker!


Hier nog een nagellak van NYC van de 1+1 actie van de Kruidvat. Hanna heeft hem in het mintblauw en lichtblauw geshopt, volgens ons de kleuren van de aankomende zomer!


 Een paar dagen voordat Koninginnedag begon scheen de zon al volop. En het is natuurlijk heerlijk om te genieten van de zon en daarbij de lekkerste ijskoffie van Groningen te drinken met een speciale Kroningscupcake!

Tot slot de laatste dag van april, en voor Nederlanders een bijzondere dag. Ik heb de hele dag voor de tv gezeten speciaal voor de outfits van Maxima. Ik probeerde nog wat foto's te maken van de balkonscéne met de schattige dochters van onze koning en koningin. Misschien zie je perongeluk nog mijn vader op de achtergrond, hij had op dat moment volgens mij tranen in zijn ogen haha!

Never stop dreaming!



XOXO Julia van BD&BT