Friday, May 10, 2013

Moederdag cadeau's en DIY



Moederdag komt er bijna aan!!! De dag om je lieve moeder eens lekker in het zonnetje te zetten, en daar hoort een gekocht/zelgemaakt cadeautje bij. Heb jij nog niks voor je moeder en ben je wanhopig op zoek naar iets orgineels? Hier een paar DIY 's en cadeaus voor je moeder.


De beauty moeder
                                                                      DIY scrub

Dove Pick & Mix pakket

Een aantal van jullie zullen er vast wel van gehoord hebben. Er is namelijk een actie van Dove waar je zelf een pakket voor je moeder kan samenstellen. Hoe gaat het te werk? Je kiest als eerst een leuk doosje, daarna kies je 2 mini producten (crème of deodorant), kies daarbij een leuke puff en maak hem persoonlijk door iets liefs op een kaartje te schrijven. De actie loopt tot 12 mei en is verkrijgbaar bij de Etos voor 4,99!

De gezellige moeder

Zelgemaakte theezakjes

Heb jij een moeder die veel van kletsen en theedrinken houdt? Maak je eigen hartvormige theezakjes, met hier onderstaande stappen kan je dit gemakkelijk na maken.

Wat heb je nodig

- Theezakjes papier of witte koffiefilters
- Naald en draad (kies 2 leuke kleuren)
- Thee (los verpakt)
- Theelepel
- Koffiefilters of vilt
- Potlood en plakband

Stap 1
Knip uit een papiertje een mooi hartje en teken het na daarna over op het theezakjes papier/witte koffiefilter. Leg twee hartjes op elkaar. 

Stap 2
Naai drie kanten van de twee theezakjes aan elkaar met naald en draad en laat één kant open (zie afbeelding)

Stap 3

Doe ongeveer 1 a 2 theelepels met de losse thee in de opening van het zakje. Kies wel je moeders lievelingsthee zoals Earl Grey (gewone thee) of Rooibos ( thee met sinaasappel en kruidige specerijen). Naai het zakje nu weer dicht. 

Stap 4

Knip nu een stukje touw af. Knip uit de koffiefilters twee vierkantjes en plak dit aan elkaar met een plakbandje. Nu kan je op het vierkantje ook nog iets liefs schrijven. Naai het touwtje aan het zakje (zie afbeelding) 


En dit is dan het resultaat! Deze foto's heb ik niet zelf gemaakt maar heb ik van een leuk blog gehaald: 

Voor erbij kan je nog een leuke mok van bijvoorbeeld Blond Amsterdam kopen! Zij hebben een speciale collectie voor moederdag
 


De fashionable moeder

Sieraden

Veel moeders zijn dol op sieraden daarom maak je haar wel gelukkig met een mooi stel oorbellen of armbanden. Wat ik altijd een leuk merk vind is Les Cleias, je vind daar de mooiste armbandjes en voor een vrij betaalbare prijs. Je kan de armbandjes op internet bestellen maar ook bij De Bijenkorf. 
http://www.debijenkorf.nl/les-cleias

Ns stedentrip

Voor 20 euro kan je een dag met de trein naar jullie favoriete shopstad. Je krijgt een lunch aangeboden van de NS en je kan de hele dag shoppen met je moeder. Leuk voor haar maar ook mooi meegenomen voor jou ;-)
http://www.spoordeelwinkel.nl/dagje-uit

De praktische moeder

Kratje gevuld met leuke dingen

Koop een leuk kratje en vul dat met de lievelingsdingen van je moeder. Houdt je moeder bijvoorbeeld van tuinieren? Maak een krat gevuld met bloemen en zaadjes voor in de tuin. Of houdt je moeder van koken? Doe wat specerijen, aparte producten en keukengerei in het kratje.

Lush producten

Helaas zit de Lush niet in elke stad maar als je in de randstad woont is er zeker een dicht bij. Ik begin deze winkel steeds leuker te vinden omdat veel andere bloggers ook enthousiast zijn. Voor een leuk/ apart zeepje ben je aan het juiste adres en je hebt zelfs afwasmiddel volgensmij. Maar dan milieuvriendelijk. 

Hopelijk hebben jullie nu wat meer inspiratie gekregen voor een leuk Moederdagcadeau! Ik zit dit weekend op Schiermonnikoog met mijn familie en een vriendin van mij. Ik ben van plan om nog iets leuks op Schier te kopen en mijn moeder op 12 mei te verwennen met een ontbijtje op bed.


Fijne Hemelvaart allemaal! 

XOXO Julia 


0 comments:

Post a Comment