Monday, September 30, 2013

It's my birthdaaaay


Afgelopen donderdag Vandaag precies 16 jaar geleden, op 26 september 1997 werd ik geboren in een huisje in Groningen. 16 verjaardagen heb ik al meegemaakt, en dit jaar vier ik mijn sweet sixteen :D Ik hou van de gezelligheid op verjaardagen (zeker als het mijn eigen is) en vandaag laat ik jullie zien wat ik allemaal heb gekregen op mijn speciale dag.

Ik heb me de laatste tijd georiënteerd op een nieuwe camera (suggesties zijn welkom :)) en ookal ben ik er nog niet helemaal uit, wat ik in ieder geval weet is dat ik erg veel geld moet hebben. Ik wilde namelijk eerst zo'n pro spiegelreflexcamera, maar die zijn zooo duur, dat ik ben overgestapt naar de superzoomcamera's. Die hebben wel minder goede functies dan een spiegelreflex, maar ik vind wel dat het nog betaalbaar moet zijn, en dat ik er niet jaren voor moet sparen (werkeloos...). Dus een van mijn grootste wensen voor mijn verjaardag was geld, om te kunnen sparen. Nu vind ik het zo onpersoonlijk om alleen geld te vragen, dus vroeg ik ook nog wat leuke kleine cadeautjes van mijn familie, die ik graag met jullie wil delen.


Het eerste wat ik kreeg was een cadeau dat ik zelf heb uitgezocht. Normaal vind ik het helemaal niet leuk om cadeautjes zelf uit te zoeken, maar in dit geval was het nogal moeilijk om dat niet zelf te doen. Wat ik kreeg was namelijk een tas; en niet zomaar een tas, maar een tas uit Guatemala waar we in de zomer heen zijn geweest als jullie onze eerdere blogpost hebben gelezen.




Ik vind deze tas echt geweldig, ik gebruik hem elke dag voor school en zo heb ik elke dag weer een aandenken aan de vakantie.
Het volgende cadeau heb ik stiekem ook zelf uitgezocht haha. Ik was al een hele tijd op zoek naar een mooi horloge, maar had geen idee welke ik wilde. Bij mijn vriendinnen zag ik allemaal Oozoo horloge's, en die vond ik heel mooi en stylish. Ik ben toen eens rond gaan vragen en zo kwam ik erachter dat ze ook nog een best betaalbaar zijn; een horloge van dit merk kost 29,99 en de link vind je hier. Hij is wel groot om mijn pols, maar dat vind ik juist wel iets hebben eigenlijk, hier de foto's.



In combinatie met bijvoorbeeld deze armbandjes vormt het een mooi geheel om mijn pols vind ik zelf ;) Met dit cadeau ben ik ook echt heel erg blij, want nu heb ik tenminste altijd de tijd weer bij de hand.
Dit volgende cadeautje heb ik wel zelf op mijn wishlist gezet, maar ik wist niet dat ik hem ook zou krijgen, en ik was ook echt verrast toen ik hem kreeg. Ik ben niet zo goed in onthouden, en ik was helemaal vergeten dat ik deze op mijn wishlist had gezet, dus dat was heel leuk. Ik kreeg dit Q&A boekje van mijn oudere broer. 




In het boekje staat elke dag een vraag die je in een paar korte zinnen kan beantwoorden. Vragen die overal over gaan, zoals deze voorbeelden hierover, maar ook diepere vragen zoals: what's your mission? Dit klinkt natuurlijk al heel leuk maar het allerleukste moet nog komen; dit boekje kan je namelijk vijf jaar gebruiken. Er is plek voor vijf jaar om elk jaar dezelfde vraag te beantwoorden en te kijken hoe je mening is veranderd in een jaar. Het lijkt me heel tof om over vijf jaar dit hele boekje uit te hebben op mijn verjaardag en dan alle antwoorden terug te lezen, er staan er in ieder geval nu al 3 in!





De gouden touch aan de bladzijdes van het boekje geeft het een heel gaaf effect, en de oude stijl van het boekje vind ik heel erg mooi.


Dit waren de cadeau's die ik heb gekregen en ik ben er superblij mee, met het gekregen geld ga ik dus een camera kopen, en zodra ik die heb komt er natuurlijk wel een blogpost over!














Thursday, September 26, 2013

Special: Foto's van de maand Honduras en Guatemala


Ik heb echt de meest bijzondere vakantie van mijn leven gehad dit jaar; ik ben naar Honduras en Guatemala geweest! En niet dat jullie nu denken dat we zwemmen in het geld en zomaar even ver weg gaan, we hadden een speciale reden. In dit artikel leg ik uit waarom en heb ik een 'kleine' selectie gemaakt van de foto's die ik heb gemaakt op mijn bijzonderste vakantie ooit.

Mijn ouders hebben vroeger in Honduras gewoond, zon twintig jaar geleden. Mijn vader deed daar 3 jaar lang werk als adviseur van de boeren op het land en mijn moeder werkte in de gezondheidspost daar. Mijn ouders hebben daar 2 vrouwen ontmoet, die tot op de dag van vandaag nog vriendinnen zijn van mijn ouders, en nu ook van ons. De vrouwen hebben ook kinderen, en ookal heb ik niet kunnen praten met ze (ik kan jammer genoeg nog geen Spaans) was het een geweldige tijd. De mensen daar voelen echt als familie en ik heb nog contact met ze via facebook. Daarna zijn we nog twee weken door Guatemala getrokken, als toeristen dan, dat wel.

Omdat ze geen stoelen in huis hebben (ze eten altijd staand) maakten we zelf maar stoelen van een steen en een plank.

Dit is een typisch Hondurees klaslokaal, veel leerlingen in een lokaal met tralies als ramen. Je snapt natuurlijk dat je extreem afgeleid wordt van de geluiden van buiten, maar deze kinderen leken er amper last van te hebben.

Dit was de WC in een 'hotel' waar we logeerden. Tja, als je in zo'n land bent, moet je je aanpassen...

Het normale straatbeeld van Honduras

Mijn oom werd uitgenodigd om voetbal te spelen met de lokale dorpsbewoners, en als echt voetballer zei hij daar natuurlijk geen nee tegen.

Hier zijn we visjes aan het roosteren bij de rivier, zo gezellig.

De koffers worden gewoon achterin de bus gepropt, vol of niet er kan altijd nog iets bij.

Dit schattige ezeltje stond  voor ons huisje, ze lopen gewoon los op straat.

Palmboom!

Deze schattige foto is van jongetjes in het dorp waar we een nachtje bij de indianen hebben doorgebracht; dit was de gymles.

Een schilderij

Een oude vrouw die zelf haar kleding en sjaals weeft, en die verkoopt aan toeristen. Ze vertelde dat ze 3 weken bezig was met een kleed, en die dan voor maar 10 euro verkoopt. Zoiets horen is natuurlijk wel erg pijnlijk, daarom hebben we ook maar een kleed van haar gekocht.

Een foto met ons indiaanse gastgezin waar we een nachtje hebben geslapen. We kregen traditionele klederdracht aan van Guatemala en leefden voor één dag het leven van deze mensen.

Deze twee foto's zijn van Chichicastenango, de grootste indianenmarkt van Guatemala. Hier kan je allemaal handwerkdingen kopen: kleding, tassen, sieraden je kan er geen genoeg van krijgen! Op de eerste foto is een processie gaande, maar ik snapte niet echt wat het was haha.

Aan een echt liaan slingeren in het oerwoud, wie kan nou zeggen dat hij dat heeft gedaan?!

Deze vrouw liet ons zien hoe er wol werd gemaakt in hun bedrijfje, heel interessant.

Uitzicht over het meer van Atitlan.

Hier werd ik geplet in een pick-up truck waar we met 19 mensen in zaten, en ik moest natuurlijk naast de drie dikste Britten ziiten...

Een aparte boom bij Tikal, ik ben de naam even kwijt.

De handwerkmarkt in Antigua, Guatemala. Heaven.

Een of andere rare plant.

Liquado :D

Prachtig blauwe waterbronnen, én ik heb er in gezwommen. Eer zaten van die knabbelvisjes in het water!

Zonsondergang.

Apen in Tikal!

Best place on earth, in een hangmat aan de oceaan.

Even relaxen in een hangmatje in Belize.

SNORKELEN!

Met deze haaien heb ik serieus gezwommen, ik word weer bang als ik naar de foto's kijk.

De haai moet ook nog even geaaid worden natuurlijk.

Oke dit was geen korte blogpost, maar ik vind het gewoon zo leuk om de foto's te laten zien! Ik hoop dat het een beetje een goede indruk heeft gegeven van de meest bijzondere vakantie van mijn leven.


Sunday, September 22, 2013

Shoplog Utrecht en Zaandam


                                     
Zoals ik al vertelde in een eerder artikel, hebben mijn nichtje en ik flink geshopt tijdens onze tienertoer en ik wilde jullie vandaag wat van mijn aankopen laten zien!

De eerste dag hebben we geshopt in Hoog Catherijne, een groot winkelcentrum, aansluitend aan het station van Utrecht. Ik stelde me hier niet veel van voor, maar we hebben ons er prima vermaakt! We begonnen onze shopdag bij de C&A, waar ik eigenlijk heel goed ben geslaagd. Ik heb er 2 truien, een hemdje en een t-shirtje gekocht, want er was uitverkoop :D



Deze trui is volgens mij van vorig seizoen, waarschijnlijk daarom was hij zo goedkoop maar dat maakt me niets uit, want ik vind hem geweldig. Ik hou van tribal print en het is een mooie, lekkere trui voor maar 5 euro.

Volgens mij komt dit hemdje van de grote maten afdeling van de C&A. Dit is namelijk een S, die alsnog best wel groot voor me is. Dat had ik in de winkel ook al gezien, maar ik vond hem zo leuk dat ik hem voor 5 euro ook gewoon mee nam.
Dit is niet heel interessant, gewoon een simpel t-shirtje voor onder een blazer of bij een drukke print blousje. Wat ik een leuk detail vind is het borstzakje op dit shirt; hij kostte me 3 euro.

Op dit blousje ben ik echt verliefd, ik zocht al maanden naar eenzelfde soort blousje. Je kan hem zo makkelijk combineren met een gekleurde of bloemetjes broek en met wat grotere sieraden erbij maak je de outfit helemaal af. Dit blousje was 14,95.

Een simpele trui, maar daarom ook zo leuk. Een leuk sjaaltje of een lange ketting erbij maakt het helemaal af. Ook deze trui kostte me maar 5 euro. 
Ook kocht ik nog twee broeken in de uitverkoop van de C&A, 5 euro per stuk yay!

Deze trui kocht ik bij de Tally Weijl, een winkel waar ik nog nooit van had gehoord. Ik was een beetje sceptisch over de naam maar het is eigenlijk een heel leuke winkel. In deze winkel heb ik deze trui gekocht, waar ik denk ik het meest blij mee ben van alles wat ik heb gekocht. De trui kostte 16,95 per stuk, maar als je er 2 kocht, kostten ze samen 20. Dat was natuurlijk een koopje, dus mijn nichtje en ik kochten dezelfde trui. Wat wel jammer is aan deze trui, is dat er heel snel haakjes in komen, de katten mogen dus niet bij mij op schoot liggen als ik deze trui aanheb. Hij is perfect voor deze tijd van het jaar, tussen herfst en zomer in dus halflange mouwen.


Dit vind ik zo'n gaaf hemdje, weer met tribal print én met een kanten achterkant. Voor 3 euro kon ik dit hemdje echt niet laten liggen bij de New Yorker.

Ik was altijd heel enthousiast over de Primark, maar de laatste keer waren er veel minder leuke dingen dan de keren ervoor. Ik denk dat ik een beetje aan de Primark spullen gewend ben, dan zijn ze op een gegeven moment eentonig aan het worden. Toch kocht ik er dit vest, in bordeauxrood, wat helemaal in is dit najaar. Voor maar 11 euro was dit vest van mij.

Dit crop blousje is ook van de Primark, en was 11 euro. Hij is een beetje retro, met het patroon en het feit dat het crop is, en daarom vind ik hem ook zo vet. Lekker luchtig voor in de zomer, en je hebt toch iets meer om je schouders dan alleen een hemdje.


Dit simpele vestje was het laatste wat ik bij de Primark kocht. Omdat het stretchstof is, valt dit vestje heel mooi langs je lichaam en hij is heel comfortabel. Dit vestje kostte maar 7 euro.

Als allerlaatste deze crop top van een winkel waarvan ik de naam ben vergeten. Het winkeltje is in Zaandam, en is voor de rest een beetje ordinair; maar mijn nichtje en ik zagen deze hangen en vonden hem allebei geweldig. Voor 7,50 per stuk was deze crop top van mij.
Ik ben zo blij dat ik al deze items heb gekocht voor net iets minder dan 100 euro. Ik heb mijn herfstgarderobe al bijna compleet, dus nu heb ik geld te veel om te sparen voor andere dingen!