Tuesday, July 23, 2013

Tips voor op vakantie

Alívio ImediatoCheckmate. ✔ | via Tumblr


6 of zelfs 8 weken lang niks aan school doen, fun hebben met je familie en vrienden en op reis gaan naar een ander land of lekker thuisblijven, de zomervakantie. Onze favoriete periode van het jaar waarin wij alles kunnen doen wat we zelf willen. Geen leerwerk of stress voor school gewoon lekker languit liggen in het zonnetje of iets actiefs doen. Ga jij nou binnenkort net zoals ons op vakantie? Hier wat tips om je vakantie goed voor te bereiden en tips voor tijdens de vakantie zelf.

VOORBEREIDING

Maak een checklist


Like it. Love it. Want it.
Kennen jullie dat ook wel dat je voordat je vertrekt het gevoel hebt dat je iets mist? Soms kan dit gewoon de stress zijn of je alles bij je hebt maar vaak is het zo dat je perongeluk je favoriete bikini bent vergeten! Begin daarom op tijd met inpakken, en maak een checklist wat je allemaal moet meenemen. Zo kan je steeds afvinken wat je al in je tas hebt ingepakt en heb je minder kans om iets te vergeten. Vaak als je vroeg begint verzin je altijd nog dingen die je ook mee moet nemen. Op Girlscene bijvoorbeeld staan er vast wat checklisten die je zelf kan gebruiken.





Neem niet te veel mee!


Love or Sunflowers. It all will die
just another style blog
Meiden en vrouwen hebben vaak de neiging om koffers vol mee te nemen omdat ze denken dat ze vaak te weinig hebben. 10 bikini's meenemen is natuurlijk een beetje overdreven dus neem er bijvoorbeeld 3 mee. Wij hebben vaak ook problemen met te veel meenemen. Het belangrijkste bij het inpakken is dat je nadenkt 'Wat heb ik nodig?'. Ga je bijvoorbeeld op een actieve vakantie dan zouden we niet aanraden om 3 paar hakken mee te nemen. Ook als je met het vliegtuig gaat mag je 23 kilogram meenemen, neem je te veel mee dan moet je vaak veel geld bijbetalen.








Met het vliegtuig

Ga je met het vliegtuig naar het buitenland of blijf je binnen Europa? Er zijn altijd wat tips voor tijdens de vlucht. Neem bij lange vluchten oordoppen, een slaapmasker en een nekkussen mee, vaak moet je bij lange vluchten slapen in het vliegtuig. In de lucht droogt je huid veel sneller uit dan normaal smeer je daarom goed in met dagcreme. Door die droge huid is het extra belangrijk om veel te drinken, je mag in het vliegtuig geen water meenemen maar de stewardessen kunnen een leeg flesje vullen met water. 


<3Untitled

Kleding in het vliegtuig

Vaak zie je bij bekende mensen en anderen dat ze het liefst zo comfortabele kleding dragen. Je zit vaak een tijdje in het vliegtuig en het zit heerlijk om in je joggingbroek en warme vest in het vliegtuig te zitten. Het kan ook vaak warm zijn dus doe een leuke sjaal om om je outfit op te fleuren en je kan het als dekentje gebruiken. Ook is het handig om schoenen te dragen die je makkelijk uit kan doen. Bij de douane moet je vaak je schoenen en andere accessoires af doen. Ook een zonnebril is altijd handig, misschien heb je slecht geslapen in het vliegtuig of een enorme jetlag. Door een zonnebril verberg je vermoeide ogen. Hoodies van Abercrombie & Fitch en kledingstukken van Victoria's secret en America Today zitten vaak erg lekker. 

                Angel sweatpants
Met de auto

Ga je met je familie op reis naar Frankrijk, Spanje of een ander land met de auto? In de auto zitten is vaak lang en saai. Hier wat tips tegen verveling:

- Neem een stapel tijdschriften mee maar lees niet te veel want vaak word je wagenziek
- Verzamel je favoriete muziek op je mobiel (tip: kies vooral vrolijke zomernummers)
- Films kijken
- Leuke tip die we tegenkwamen op Girlscene: Flirten in de file, ga op zoek naar leuke jongens terwijl je stilstaat :-)
- Spelletjes spelen (er zijn vaak kleine bordspellen te koop)


This is where the magic happens | via Tumblr

Dan ben je eindelijk aangekomen bij je bestemming. Je bent vast ontzettend moe, slaap altijd eerst even een paar uur zodat je daarna iets leuks kan doen. Zit je in een land met een flink tijdsverschil, dan heeft iedereen last van een jetlag. Niemand vind dit natuurlijk leuk, hier zijn dus wat tips om een jetlag te verminderen:

-Begin voordat je op reis gaat 3 dagen van te voren met steeds een uur eerder/later opstaan en later/eerder naar bed gaan. ( Ga je naar Amerika ga dan een uur later slapen en een uur later naar bed, naar Australië en het Midden-Oosten ga dan een uur eerder slapen en een uur eerder opstaan)

-  Zet je horloge alvast op de tijd naar welk land jij gaat, zo kan je alvast wennen aan het dagritme. Ga dus als het nacht is in het land waar je naar toe gaat slapen. 

- Blijf niet de hele tijd in je stoel zitten, beweging is goed voor je. 
- Neem geen koffie of alcohol


Meu Jeans desbotado | via Tumblr

Op vakantie moet je vooral er voor zorgen als het zonnig is dat je je insmeert. Verbranden is ontzettend slecht voor je huid, gebruik ook make-up producten met SPF. 


❀ tiki princess ❀ | via Tumblr



Maar het belangrijkste is: 'Have a nice & relaxing holiday/summer !

Enjoy XOXO BD&BT



Tuesday, July 16, 2013

Maskers voor in de zomer

       
DIY MASKERS 
Zelfgemaakte maskers, onmisbaar voor je huid in de zomer en leuk om te maken. Stel je voor je bent verbrand dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af of je huid droogt door de vakantie uit, dan is een zelfgemaakt masker heerlijk en onmisbaar om je huid een boost te geven. Hieronder een aantal maskers voor verschillende situaties en huidtypen.



Masker voor een verbrande huid


Iets te lang in de zon gelegen zonder dat je het doorhebt? Je wil natuurlijk niet lang met een rood gezicht op vakantie of in de zomer rondlopen. Hier een verkoelend masker om de verbrande huid wat te verzachten. Misschien kennen jullie komkommer wel als hulpmiddel om de verbrande huid te verzachten, dit ga je gebruiken in je masker.

Dit masker heb je in een paar minuten snel gemaakt, dit zijn de benodigdheden:

- Yoghurt
- Komkommer
- Havermout

Vaak doet een verbrande huid erg pijn, de komkommer zorgt ervoor dat de huid minder rood is en de pijn afneemt. De yoghurt zorgt ervoor dat de huid zacht word, zodat het fijn aanvoelt. Ook zorgt het voor verkoeling van de huid. De havermout deeltjes geven het masker een soort scrub.

Hoe maak je het masker?
Een heel simpel maskertje, meng de yoghurt en havermout door elkaar. Smeer het vervolgens op je huid en laat het 15 minuten intrekken. Leg eventueel wat plakjes komkommer op je ogen en andere delen van je huid. 



Masker voor een droge huid
                                                     

Misschien kennen jullie het wel een droge huid in de zomer of in het vliegtuig. Een vochtinbrengend masker is daarom een must. Je kan trouwens ook goede dagcrème gebruiken zodat het je huid wat vetter maakt.

- een halve avocado
- een kwart kopje met honing 

Pureer de halve avocado met honing zodat het een soort crème wordt. Smeer het goedje op je huid en laat het masker ongeveer 10 minuten zitten. Haal het masker eraf met een warme of natte handdoek. 

Masker voor droge lippen

Ik heb vaak last van korstjes op mijn lippen, mijn lippen zijn dus erg droog. Dit komt doordat er bacteriën van de buitenlucht of van je lippenstift doordringt in je lippen waardoor ze uitdrogen. Dit recept heb ik zelf een keer ontdekt, hierbij heb je nodig:

- Een eetlepel magere kwark
- Een theelepel honing

De honing zorgt ervoor dat de bacteriën in de lippen verdwijnen en de kwark zorgt voor een verzachtende werking. Dit is heel gemakkelijk te maken, je mengt de kwark met de honing en smeert dit op je lippen. Na een minuut of 5 haal je het er af met water, het is trouwens ook erg lekker om zo op te eten :-)





Scrub voor een doffe huid

Door alle uitlaatgassen, zonlicht en sigarettenrook waar je dagelijks mee in aanraking kan komen, is het belangrijk om je huid te reinigen. Door elke ochtend en avond een lotion of tonic te gebruiken beschermt dat tegen een doffe huid. Ook maskers kunnen een oplossing zijn. 

Honing wordt vaak aangewezen als het product tegen een doffe huid. Daarom gaan we in onze scrub honing gebruiken.

Wat heb je nodig?:
- 1 eetlepel honing
- een halve theelepel citroensap
- 2 eetlepels gemalen amandelen

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en smeer het op je gezicht. Vervolgens afspoelen met warm water en zo is je huid goed gereinigd. 


Monday, July 15, 2013

Recept: Gevulde paprika's


Mijn liefde voor koken gaat in de zomervakantie gewoon door, vooral nu ik eindelijk er tijd voor heb! Regelmatig kook ik voor de hele familie iets lekkers uit bijvoorbeeld de Allerhande. Vandaag laat ik jullie in verschillende stappen zien hoe je een gevulde paprika uit de oven maakt! 

Het bijzondere aan dit recept is dat het niet met rijst is (wat ik normaal wel doe) maar met quinoa! Als jullie beautyblogger Miss Lipgloss volgen hebben jullie vast wel een keer een recept met quinoa voorbij zien komen. Het is een vleesvervanger, dus veel vegetariërs eten het. Quinoa is in veel opzichten heel gezond er zitten eiwitten en gezonde vezels in.
Gevulde paprika's voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 4 paprika's
- 1 ui
- 300 gram rundergehakt
- 300 gram quinoa (vaak te koop bij biologische winkels of supermarkt)
- Geraspte kaas

STAP 1
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Begin daarna met de ui te schillen en in stukjes te hakken. Snijdt de ui in kleine stukken zodat je het gemakkelijk kan aanbraden in de pan. Misschien zullen je ogen van ui snel gaan tranen, ik gebruik vaak een zonnebril om dit te voorkomen, maar je kan ook je bril opzetten.

STAP 2
Braad de ui met wat olie in de pan. Doe dit niet te lang en zet op een gegeven moment het vuur uit want ui kan gemakkelijk aanbranden!

STAP 3
Doe daarna de 300 gram rundergehakt in de pan. Voordat je de rundergehakt in de pan doet bestrooi beide kanten gehakt met zout en peper. Braadt dit alles in de pan totdat het gehakt gaar is (donkerbruine kleur).

STAP 4
Weeg ondertussen de quinoa af in een weegschaal (300 gram).

STAP 5
Doe de quinoa samen met een laagje water in een pan, doe de deksel erop en zet het vuur hoog. Ondertussen kan je doorgaan met stap 6 maar blijf opletten als het water kookt zet het vuur lager! Laat het dan nog heel even koken, proef of de quinoa gaar is en haal de pan van het vuur.

STAP 6
Snijd de paprika's doormidden en haal de steel, witte pitjes en het witte gedeelte uit de paprika (hol de paprika dus uit)

STAP 7
Zet een ander pannetje met water op het vuur. Doe daarbij de paprika's. Wacht totdat het water kookt en haal daarna de pan van het vuur.

STAP 8
Nadat de paprika's van het vuur af zijn en de quinoa gaar is, doe je de quinoa bij de pan waar het gehakt en de ui inzitten. Roer dit alles goed door elkaar.

STAP 9
Je kan eventueel zoals ik heb gedaan wat diepvrieserwten toevoegen. Als je dat wilt moet je wat erwten in een pan koken en daarna mengen door het mengsel met quinoa en gehakt. Leg de paprika's in een schaal en verdeel het mengsel over de helften. Bestrooi de helften met wat zout en peper.

STAP 10

Strooi tot slot nog wat geraspte kaas over de paprika's. Ik heb belegen kaas gebruikt maar je kan ook een andere kaas erover heen strooien. Als je van bijvoorbeeld geitenkaas houd kan dat er prima overheen.


Doe de paprika's in de oven en wacht 20 minuten. En tadaaaa, zo zien mijn paprika's uit. Serveer ze op een bord of zet de ovenschaal op tafel. Eet smakelijk !

Shoplog





Voor dat ik op vakantie ga was ik nodig toe aan wat vernieuwing in mijn kledingkast. Vorig jaar had ik een paar shortjes die te klein waren en mijn collectie met hemdjes moest ook een boost krijgen. Dus op naar de stad met een vriendin om te gaan shoppen voor deze zomer.

Mijn doel was om vooral lekker budget te gaan shoppen omdat ik in Australië veel kleren wil kopen. Daarom gingen we naar een aantal winkels die budget zijn en nu nog steeds een enorme sale in het assortiment hebben. Als eerst gingen we naar de H&M waar je altijd heel veel sale hebt.
Vaak is de summersale bij de H&M niet geweldig, de nieuwe collectie is altijd veel leuker. Maar meestal weet ik wel een aantal items uit de sale te vissen.

     
H&M Shorts 9,95

Eerst viel mijn oog op dit shortje met een soort bloemmotief. Het heeft zwart witte bloemen met een klein rood detail. Het motief valt heel erg op en het doet mij een beetje denken aan de barok-print (waar ik heel erg van houd). Je kan het makkelijk combineren en het zit heel lekker. Het is een strak broekje met een beetje stretch. De shorts hebben een iets andere stof dan een normaal broekje, het is een soort wolachtige stof.


     
Details van de shorts

'Youth Revolution' shirt 4,95



Het tweede ding wat ik vond bij Divided was dit vrolijke shirt. De kleur sprak me gelijk aan, mintgroen doet mij heel erg denken aan warme zomerdagen. De kleur lichtblauw/mintgroen heb ik ook het meeste van in mijn kast omdat het goed bij een tanned huid staat en het mijn lievelingskleur is.
Het shirt valt een beetje wijd, maar dat vind ik juist lekker zitten.  Ook de stof voelt heel lekker aan, een fijne t-shirtstof, kortom een goede aankoop ! Het shirt kost in de sale maar 5 euro, voor zo weinig geld kon ik hem natuurlijk niet laten liggen. Het shirt is in verschillende kleuren en prints verkrijgbaar in de winkel.


Zara Trafaluc shirt 7,95

Wat was het een rotzooi in de Zara ! Als je het vergelijkt met de H&M is het in de Zara echt een puinhoop, alle sale kleren liggen op één hoop en iedereen probeert er kledingstuk na kledingstuk eruit te trekken. Het ziet er altijd zo asociaal uit als je door de hele berg met kleren zoekt en alles op de grond gooit. Ik heb dus specifiek op zoek gegaan naar de kleur oranje omdat dat vaak een zomerse warme kleur is. De kleur maakt mijn gezicht wat sprankelender, wat mijn moeder dus zei :-) Na 10 verschillende oranje shirtjes te hebben gepast is het deze geworden, een oranje shirtje met witte streepjes. Volgensmij heb ik te veel streepjes in mijn kast hangen maar ik kan niet genoeg krijgen van die trend. De mouwen zijn heel los en dat maakt het shirt zo leuk. De kleur is echt oranje en het is lekker fel.

                                                       

Na een paar winkels in en uit te zijn gegaan komen we bij een winkel waar ik nooit heen ga: C &A ! Veel van jullie zullen denken, toch alleen maar van die goedkope oude oma kleding? Dat is absoluut niet zo ik heb echt twee hele leuke dingen in de winkel gekocht.


Striped shorts 7,50



 Ja daar zijn ze weer de streepjes. Maar ik had de rood-witte variant nog niet. En streepjes staan altijd zo leuk bij alles. Ik vond het broekje bij Clockhouse en hij was 50 procent afgeprijsd dus hij was maar 7,50 ! Bij de C&A zijn er echt hele goede prijzen voor een goede kwaliteit ! Ook zag ik een dip dye shortje met geel en wit alleen de shorts waren moeilijk te combineren met andere shirts uit mijn kast.




Barok-print shirt 6,00


Het laatste C &A item. Ik had nog even een leuk hemdje meegenomen. Ik viel gelijk voor de print, het is namelijk een soort barok. Dit maakt een simpel wit shirtje toch wat leuker. Ik denk dat het witte ook in het donker goed te zien is, ideaal dus voor een feest in een club of op een festival. Dit shirtje was ook afgeprijsd en kostte nu maar 6 euro dat is toch niks !

              


Zonnebril H&M 10,00
Na 3 uur geshopt te hebben moeten we echt naar huis, maar niet zonder een accessoire. Ik had al een tijdje een hele leuke zonnebril bij H&M op het oog, ik had geen nieuwe nodig maar ik kon deze niet laten liggen. Het is echt een zonnebril wat een musthave is deze zomer. Ten eerste hebben de glazen een spiegeleffect, waar ik al veel over heb geschreven. En een cat-eye vorm. Veel modellen vind ik niet mooi bij mijn gezicht passen omdat ik een vrij lang hoofd heb. Maar de cat-eye is perfect voor mij, hij ligt nu in de winkel voor 10 euro. Dit was mijn shoplog voor de zomer. Nu jullie dit artikel lezen ben ik al in het vliegtuig op weg naar de vakantie van mijn leven!


                                                                           

Enjoy the summer XOXO Julia van BDBT