Tuesday, July 16, 2013

Maskers voor in de zomer

       
DIY MASKERS 
Zelfgemaakte maskers, onmisbaar voor je huid in de zomer en leuk om te maken. Stel je voor je bent verbrand dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af of je huid droogt door de vakantie uit, dan is een zelfgemaakt masker heerlijk en onmisbaar om je huid een boost te geven. Hieronder een aantal maskers voor verschillende situaties en huidtypen.



Masker voor een verbrande huid


Iets te lang in de zon gelegen zonder dat je het doorhebt? Je wil natuurlijk niet lang met een rood gezicht op vakantie of in de zomer rondlopen. Hier een verkoelend masker om de verbrande huid wat te verzachten. Misschien kennen jullie komkommer wel als hulpmiddel om de verbrande huid te verzachten, dit ga je gebruiken in je masker.

Dit masker heb je in een paar minuten snel gemaakt, dit zijn de benodigdheden:

- Yoghurt
- Komkommer
- Havermout

Vaak doet een verbrande huid erg pijn, de komkommer zorgt ervoor dat de huid minder rood is en de pijn afneemt. De yoghurt zorgt ervoor dat de huid zacht word, zodat het fijn aanvoelt. Ook zorgt het voor verkoeling van de huid. De havermout deeltjes geven het masker een soort scrub.

Hoe maak je het masker?
Een heel simpel maskertje, meng de yoghurt en havermout door elkaar. Smeer het vervolgens op je huid en laat het 15 minuten intrekken. Leg eventueel wat plakjes komkommer op je ogen en andere delen van je huid. 



Masker voor een droge huid
                                                     

Misschien kennen jullie het wel een droge huid in de zomer of in het vliegtuig. Een vochtinbrengend masker is daarom een must. Je kan trouwens ook goede dagcrème gebruiken zodat het je huid wat vetter maakt.

- een halve avocado
- een kwart kopje met honing 

Pureer de halve avocado met honing zodat het een soort crème wordt. Smeer het goedje op je huid en laat het masker ongeveer 10 minuten zitten. Haal het masker eraf met een warme of natte handdoek. 

Masker voor droge lippen

Ik heb vaak last van korstjes op mijn lippen, mijn lippen zijn dus erg droog. Dit komt doordat er bacteriën van de buitenlucht of van je lippenstift doordringt in je lippen waardoor ze uitdrogen. Dit recept heb ik zelf een keer ontdekt, hierbij heb je nodig:

- Een eetlepel magere kwark
- Een theelepel honing

De honing zorgt ervoor dat de bacteriën in de lippen verdwijnen en de kwark zorgt voor een verzachtende werking. Dit is heel gemakkelijk te maken, je mengt de kwark met de honing en smeert dit op je lippen. Na een minuut of 5 haal je het er af met water, het is trouwens ook erg lekker om zo op te eten :-)





Scrub voor een doffe huid

Door alle uitlaatgassen, zonlicht en sigarettenrook waar je dagelijks mee in aanraking kan komen, is het belangrijk om je huid te reinigen. Door elke ochtend en avond een lotion of tonic te gebruiken beschermt dat tegen een doffe huid. Ook maskers kunnen een oplossing zijn. 

Honing wordt vaak aangewezen als het product tegen een doffe huid. Daarom gaan we in onze scrub honing gebruiken.

Wat heb je nodig?:
- 1 eetlepel honing
- een halve theelepel citroensap
- 2 eetlepels gemalen amandelen

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en smeer het op je gezicht. Vervolgens afspoelen met warm water en zo is je huid goed gereinigd. 


0 comments:

Post a Comment