Tuesday, July 23, 2013

Tips voor op vakantie

Alívio ImediatoCheckmate. ✔ | via Tumblr


6 of zelfs 8 weken lang niks aan school doen, fun hebben met je familie en vrienden en op reis gaan naar een ander land of lekker thuisblijven, de zomervakantie. Onze favoriete periode van het jaar waarin wij alles kunnen doen wat we zelf willen. Geen leerwerk of stress voor school gewoon lekker languit liggen in het zonnetje of iets actiefs doen. Ga jij nou binnenkort net zoals ons op vakantie? Hier wat tips om je vakantie goed voor te bereiden en tips voor tijdens de vakantie zelf.

VOORBEREIDING

Maak een checklist


Like it. Love it. Want it.
Kennen jullie dat ook wel dat je voordat je vertrekt het gevoel hebt dat je iets mist? Soms kan dit gewoon de stress zijn of je alles bij je hebt maar vaak is het zo dat je perongeluk je favoriete bikini bent vergeten! Begin daarom op tijd met inpakken, en maak een checklist wat je allemaal moet meenemen. Zo kan je steeds afvinken wat je al in je tas hebt ingepakt en heb je minder kans om iets te vergeten. Vaak als je vroeg begint verzin je altijd nog dingen die je ook mee moet nemen. Op Girlscene bijvoorbeeld staan er vast wat checklisten die je zelf kan gebruiken.





Neem niet te veel mee!


Love or Sunflowers. It all will die
just another style blog
Meiden en vrouwen hebben vaak de neiging om koffers vol mee te nemen omdat ze denken dat ze vaak te weinig hebben. 10 bikini's meenemen is natuurlijk een beetje overdreven dus neem er bijvoorbeeld 3 mee. Wij hebben vaak ook problemen met te veel meenemen. Het belangrijkste bij het inpakken is dat je nadenkt 'Wat heb ik nodig?'. Ga je bijvoorbeeld op een actieve vakantie dan zouden we niet aanraden om 3 paar hakken mee te nemen. Ook als je met het vliegtuig gaat mag je 23 kilogram meenemen, neem je te veel mee dan moet je vaak veel geld bijbetalen.








Met het vliegtuig

Ga je met het vliegtuig naar het buitenland of blijf je binnen Europa? Er zijn altijd wat tips voor tijdens de vlucht. Neem bij lange vluchten oordoppen, een slaapmasker en een nekkussen mee, vaak moet je bij lange vluchten slapen in het vliegtuig. In de lucht droogt je huid veel sneller uit dan normaal smeer je daarom goed in met dagcreme. Door die droge huid is het extra belangrijk om veel te drinken, je mag in het vliegtuig geen water meenemen maar de stewardessen kunnen een leeg flesje vullen met water. 


<3Untitled

Kleding in het vliegtuig

Vaak zie je bij bekende mensen en anderen dat ze het liefst zo comfortabele kleding dragen. Je zit vaak een tijdje in het vliegtuig en het zit heerlijk om in je joggingbroek en warme vest in het vliegtuig te zitten. Het kan ook vaak warm zijn dus doe een leuke sjaal om om je outfit op te fleuren en je kan het als dekentje gebruiken. Ook is het handig om schoenen te dragen die je makkelijk uit kan doen. Bij de douane moet je vaak je schoenen en andere accessoires af doen. Ook een zonnebril is altijd handig, misschien heb je slecht geslapen in het vliegtuig of een enorme jetlag. Door een zonnebril verberg je vermoeide ogen. Hoodies van Abercrombie & Fitch en kledingstukken van Victoria's secret en America Today zitten vaak erg lekker. 

                Angel sweatpants
Met de auto

Ga je met je familie op reis naar Frankrijk, Spanje of een ander land met de auto? In de auto zitten is vaak lang en saai. Hier wat tips tegen verveling:

- Neem een stapel tijdschriften mee maar lees niet te veel want vaak word je wagenziek
- Verzamel je favoriete muziek op je mobiel (tip: kies vooral vrolijke zomernummers)
- Films kijken
- Leuke tip die we tegenkwamen op Girlscene: Flirten in de file, ga op zoek naar leuke jongens terwijl je stilstaat :-)
- Spelletjes spelen (er zijn vaak kleine bordspellen te koop)


This is where the magic happens | via Tumblr

Dan ben je eindelijk aangekomen bij je bestemming. Je bent vast ontzettend moe, slaap altijd eerst even een paar uur zodat je daarna iets leuks kan doen. Zit je in een land met een flink tijdsverschil, dan heeft iedereen last van een jetlag. Niemand vind dit natuurlijk leuk, hier zijn dus wat tips om een jetlag te verminderen:

-Begin voordat je op reis gaat 3 dagen van te voren met steeds een uur eerder/later opstaan en later/eerder naar bed gaan. ( Ga je naar Amerika ga dan een uur later slapen en een uur later naar bed, naar Australië en het Midden-Oosten ga dan een uur eerder slapen en een uur eerder opstaan)

-  Zet je horloge alvast op de tijd naar welk land jij gaat, zo kan je alvast wennen aan het dagritme. Ga dus als het nacht is in het land waar je naar toe gaat slapen. 

- Blijf niet de hele tijd in je stoel zitten, beweging is goed voor je. 
- Neem geen koffie of alcohol


Meu Jeans desbotado | via Tumblr

Op vakantie moet je vooral er voor zorgen als het zonnig is dat je je insmeert. Verbranden is ontzettend slecht voor je huid, gebruik ook make-up producten met SPF. 


❀ tiki princess ❀ | via Tumblr



Maar het belangrijkste is: 'Have a nice & relaxing holiday/summer !

Enjoy XOXO BD&BT



0 comments:

Post a Comment