Monday, July 15, 2013

Recept: Gevulde paprika's


Mijn liefde voor koken gaat in de zomervakantie gewoon door, vooral nu ik eindelijk er tijd voor heb! Regelmatig kook ik voor de hele familie iets lekkers uit bijvoorbeeld de Allerhande. Vandaag laat ik jullie in verschillende stappen zien hoe je een gevulde paprika uit de oven maakt! 

Het bijzondere aan dit recept is dat het niet met rijst is (wat ik normaal wel doe) maar met quinoa! Als jullie beautyblogger Miss Lipgloss volgen hebben jullie vast wel een keer een recept met quinoa voorbij zien komen. Het is een vleesvervanger, dus veel vegetariërs eten het. Quinoa is in veel opzichten heel gezond er zitten eiwitten en gezonde vezels in.
Gevulde paprika's voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 4 paprika's
- 1 ui
- 300 gram rundergehakt
- 300 gram quinoa (vaak te koop bij biologische winkels of supermarkt)
- Geraspte kaas

STAP 1
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Begin daarna met de ui te schillen en in stukjes te hakken. Snijdt de ui in kleine stukken zodat je het gemakkelijk kan aanbraden in de pan. Misschien zullen je ogen van ui snel gaan tranen, ik gebruik vaak een zonnebril om dit te voorkomen, maar je kan ook je bril opzetten.

STAP 2
Braad de ui met wat olie in de pan. Doe dit niet te lang en zet op een gegeven moment het vuur uit want ui kan gemakkelijk aanbranden!

STAP 3
Doe daarna de 300 gram rundergehakt in de pan. Voordat je de rundergehakt in de pan doet bestrooi beide kanten gehakt met zout en peper. Braadt dit alles in de pan totdat het gehakt gaar is (donkerbruine kleur).

STAP 4
Weeg ondertussen de quinoa af in een weegschaal (300 gram).

STAP 5
Doe de quinoa samen met een laagje water in een pan, doe de deksel erop en zet het vuur hoog. Ondertussen kan je doorgaan met stap 6 maar blijf opletten als het water kookt zet het vuur lager! Laat het dan nog heel even koken, proef of de quinoa gaar is en haal de pan van het vuur.

STAP 6
Snijd de paprika's doormidden en haal de steel, witte pitjes en het witte gedeelte uit de paprika (hol de paprika dus uit)

STAP 7
Zet een ander pannetje met water op het vuur. Doe daarbij de paprika's. Wacht totdat het water kookt en haal daarna de pan van het vuur.

STAP 8
Nadat de paprika's van het vuur af zijn en de quinoa gaar is, doe je de quinoa bij de pan waar het gehakt en de ui inzitten. Roer dit alles goed door elkaar.

STAP 9
Je kan eventueel zoals ik heb gedaan wat diepvrieserwten toevoegen. Als je dat wilt moet je wat erwten in een pan koken en daarna mengen door het mengsel met quinoa en gehakt. Leg de paprika's in een schaal en verdeel het mengsel over de helften. Bestrooi de helften met wat zout en peper.

STAP 10

Strooi tot slot nog wat geraspte kaas over de paprika's. Ik heb belegen kaas gebruikt maar je kan ook een andere kaas erover heen strooien. Als je van bijvoorbeeld geitenkaas houd kan dat er prima overheen.


Doe de paprika's in de oven en wacht 20 minuten. En tadaaaa, zo zien mijn paprika's uit. Serveer ze op een bord of zet de ovenschaal op tafel. Eet smakelijk !

0 comments:

Post a Comment